Kolač s čokoladom i keksima koji se ne peče, idealan za vikend
Sada kad je broj oboljelih ponovno u porastu i ponovno provodimo više vremena u svoja četiri zida ništa nas ne animira više od gledanja filmova i uživanja u hrani. Ako vas nagla ulovi želja za slatkim ili vas ukućani danima mole da im pripremite neki desert, predlažemo vam da isprobate ovaj jednostavan kolač s čokoladom i keksima oko kojeg ćete imati svega dvadesetak minuta posla.
Sastojci
- litra mlijeka + malo mlijeka za umakanje keksa
- 10 žlica šećera
- 8 žlica oštrog brašna
- 6 žlica griza
- 1/2 maslac
- 100 g bijele mliječne čokolade
- 750 g keksa
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g crne čokolade
- žličica ruma
Priprema
1. U lonac ulijte mlijeko, šećer, brašno, griz i kuhajte na laganoj vatri, cijelo vrijeme miješajući tako da se razbiju sve grudice.
2. Potom dodajte omekšali, na kocke narezan maslac. Nastavite miješati na vatri.
3. Potom u kremu dodajte bijelu čokoladu i miješajte na vatri dok se potpuno ne otopi. Kremu pustite sa strane da se hladi.
4. Pripremite posudu u koju ćete slagati kekse i kremu. U lončiću ugrijte malo mlijeka s rumom. Umočite svaki keks u mlijeko pa ga položite u posudu. Keksima prekrijte dno posude.
5. Premažite kremom kekse. Vodite računa o tome da kremu rasporedite na četiri dijela. Zatim ponovno poredajte kekse umočene u mlijeko. Dakle redom nižite kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu, kekse, kremu.
6. U vrućem slatkom vrhnju otopite čokoladu za kuhanje te glazurom prelijte kolač i pustite da se hladi u hladnjaku.
U slast!