Otvoren 23. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije – promocija obrtništva i gospodarstva

Na Strossmayerovom trgu u petak je svečano otvoren 23. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Na ovoj tradicionalnoj gospodarskoj manifestaciji u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i partnera sudjeluje nešto manje od 70-tak izlagača.

Tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i direktor Obrtničkog i gospodarskog sajma Božo Barać kazao je da sajam pokazuje da su obrtnici, mali proizvođači i OPG-i te trgovačka društva uporni i žilaviji od svih ovih problema koji nas opterećuju.
-“Zadovoljstvo nam je da smo zadržali i regionalni i međunarodni karakter ovoga sajma, a prilagodili smo ga mjerama koje propisuju stožeri i HZJZ. Svjedoci smo da imamo veliki broj malih proizvođača koji svoje proizvode prodaju isključivo na sajamskim i drugim manifestacijama. Uz napore županije i grada odlučili smo održati ovaj 23. Sajam kako bi im omogućili da na tržištu ostvare nekakve prihode, odnosno da premoste ovu krizu izazvanu pandemijom COVID-19. Ovogodišnji sajam je isključivo obrtnički i gospodarski” – rekao je direktor Sajma Božo Barać.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Grada Križevaca Ivan Biškup kazao je da Grad Križevci nastoji kroz određene olakšice i potpore pomoći poduzetnicima u ovim teškim vremenima korona krize.

Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije otvorio je župan i predsjednik Organizacijskog odbora Sajma Darko Koren.
“Izražavam zadovoljstvo prilikom da otvorimo ovu našu sajamsku manifestaciju usprkos svim preprekama. Prošle smo godine sajam preskočili, ove godine to jednostavno nismo mogli. Nismo imali pravo na to i mislim da nismo pogriješili. Koprivničko-križevačka županija podupire poduzetništvo kroz razne programe i jedan od njih je i promocija gospodarstva i obrtništva kroz sajmovanja i neke druge alate. Naš Obrtnički i gospodarski sajam koji se održava u Križevcima najveća je takva manifestacija i drago nam je da je prepoznata i van granica Hrvatske.” – rekao je župan Darko Koren.

Uz Koprivničko-križevačku županiju u suorganizaciji manifestacije sudjelovali su : Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijske komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Pozvani su građani Križevaca i okolice da dođu ova tri dana na sajamski prostor na Strossmayerov trg, razgledaju što se nudi, kupe proizvode malih proizvođača i time potiču njihovu proizvodnju.
Sajam je otvoren od 12. do 14 studenoga u vremenu od 9 do 17 sati i odvija se uz suglasnost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i u skladu sa svim epidemiološkim mjerama kao i preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite.

tk, ji/radiokrizevci.hr