Vrijeme je darivanja – OPG Premrl donirao “Agati” suhomesnate proizvode

U svom novom prostoru kod Vatrogasnog doma koji dijele s Odredom izviđača “Kalnik” Križevci, sastala se u srijedu nekolicina članica udruge “Agata” kojima je donaciju suhomesnatih proizvoda uručila Sandra Premrl sa OPG-a Premrl iz Novaka Ravenskih.

-“Malo smo uredili ovaj prostor da nam odgovara za naše potrebe i drago nam je da ga možemo koristiti. Povod današnjem malom okupljanju je početak, a nadam se i duljoj suradnji sa OPG-om Premrl. Pokazali su toplo srce i u ovo adventsko vrijeme daruju neke naše članice sa svojim proizvodima. I mi sami nastojimo kao udruga pomagati potrebitima, pa smo dali jednu donaciju od 5000 kuna klubu “Sveta Agata” iz Gline u vrijeme kada je bio potres. I prijašnjih godina uvijek smo u ovo vrijeme međusobno darivale naše kolegice kada je bilo u pitanju neko liječenje i slično ” – kazala nam je predsjednica udruge “Agata” Melita Miščević i zahvalila OPG-u Premrl na humanosti.

Prilikom uručivanja donacije Sandra Premrl istakla je da je ovaj OPG u Novakima Ravenskima prije dvije godine otvorio vlastitu proizvodnju suhomesnatih proizvoda i preradu svježeg mesa.
-“Vrijeme je darivanja i odlučili smo se na jednu donaciju kako bi pomogli onima kojima je to potrebno, posebno sada u ove predbožićne dane” – kaže Sandra Premrl.

Akciju pohvaljuje podupiruća članica udruge “Agata” Dragica Slavečki:
-“Dobro je činiti dobro jedan drugome u ovom vremenu COVID-a. Zahvaljujem i svim ostalima našim donatorima, našim sugrađankama i sugrađanima koji nas podržavaju dok imamo naše akcije na gradskom trgu” – kaže Dragica Slavečki.

Potpredsjednica udruge “Agata” Nena Prosenečki dodala je da se rad kluba nije izgubio niti u ovo otežano vrijeme funkcioniranja zbog korone;
“Da smo uvijek tu prisutne najbolje znaju novootkrivene bolesnice koje nisu ostale zapostavljene bez obzira što su svagdje ograničenja okupljanja i pregleda. Svaku novu bolesnicu uputimo na liječenje i u kliniku vrlo brzo dođu na red jer svako čekanje je pogubno za svaku osobu kojoj je dijagnosticirana zloćudna bolest. Iako nismo imali predavanja i okupljanja zbog COVID-a, pobrinuli smo se da svaka novootkrivena bolesnica bude zbrinuta.” – rekla je Nena Prosenečki.

Članica udruge Božica Međimurec istakla je da joj klub “Agata” puno znači u pružanju pomoći i podrške i pozvala oboljele žene da se obrate, dođu u klub, porazgovaraju i uvijek će ovdje dobiti savjete i podršku od žena koje su prošle bitku s karcinomom dojke.

ji/radiokrizevci.hr