Brze fritule: Najlakši recept za omiljenu zimsku poslasticu
U smislu gastronomskih užitaka, za mnoge su upravo fritule jedan od simbola zimskog i adventskog razdoblja. Za uživanje u ovoj poslastici ne trebaju vam adventski štandovi, nego nekoliko uobičajenih sastojaka koje možda već imate u kuhinji i malo vremena. Najlakši recept za brze i jednostavne fritule pronađite u nastavku.
SASTOJCI ZA FRITULE:
- 25 dag mekog brašna
- 1 veliko jaje
- 1 jabuka
- 180 g jogurta (tekućeg ili čvrstog)
- 2 žlice šećera
- 1 žlica rakije
- 1 žlica ruma
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 litra ulja ili masti (za prženje)
Kiflice koje uvijek uspiju
I slane i slatke: Recept za najmekše kiflice koje uvijek uspiju
PRIPREMA FRITULA
- U jednoj posudi pomiješajte jaje sa šećerom i soli. Zatim dodajte sitno naribanu jabuku, jogurt, rakiju i rum. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo te ih potom dodajte u prvu smjesu.
- Stavite ulje ili mast u dublju zdjelu za prženje. Zapamtite da fritule ne smiju dodirivati dno zdjele, nego moraju plivati u masnoći, pa regulirajte količinu ulja imajući to na umu.
- Ulje zagrijte na srednjoj temperaturi. Ako je ulje previše vruće, fritule će brzo potamnjeti i zagorjeti te se neće napuhnuti.
- Žličicom zagrabite malo smjese i uz pomoć druge žličice polagano je spustite u ulje. Ostavite prostora fritulama i nemojte previše puniti zdjelu kako bi se mogle lijepo pržiti sa svih strana i okretati se. Ako primijetite da se ne okreću, lagano ih sami okrenite vilicom.
Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.hr, Foto: pixabay.com