Je li SDP okrenuo leđa gradonačelniku zbog “izgubljenih” Vodnih usluga?

Današnje priopćenje SDP-a, koje smo prenijeli u cijelosti na našem portalu“ miriše na vrlo buran početak godine.

Podsjetimo, ovih dana digla se velika prašina objavom vijesti da su naše Vodne usluge pripale Koprivničkim vodama.

No, iz političkih krugova nitko se nije oglasio, a od  gradonačelnika nikakvog glasa nije bilo za čuti na tu temu

Jedino je gradski vijećnik gospodin Ivan Majdak žestoko reagirao na svom Facebook profilu.

Prenosimo njegov komentar:

Križevčanima 3384 puta hvala, za svaki glas najnesposobnijem gradonačelniku u povijesti Grada

Gradonačelniče ne bori se za Vodne usluge e-savjetovanjem, nego se digne dupe sa udobne gradonačelničke fotelje, pokupe se svi koji mogu i malo pomoći oko toga, sjedne se u auto i ide se tamo gdje se te odluke donose.

Kako sam znao da nije poduzeo NIŠTA korisnoga da bi Vodne usluge ostale samostalne, postavio sam pitanje gradonačelniku na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kada misli predati Vodne usluge na upravljanje Koprivničkim vodama?

Odgovor je bio dovoljno bahat, a sada ga ovim putem to isto pitam ponovno.

A dokument o tome kako se Mario Rajn još tamo 2019. godine “borio” za samostalne Vodne usluge, objaviti ću vam uskoro, tako da možete i sami malo bolje razmisliti o njegovim stvarnim namjerama u vezi ovog gradskog poduzeća.

O kojem se dokumentu radi? Nije tajna da je gradonačelnik imao želju i potrebu naše Gradske vode pripojiti varaždinskom poduzeću Varkom, te 2019 godine poslao dopis kojim je tražio pripojenje Varaždincima. Zašto, ne zna se.

Kao podsjetnik objavljujemo to pismo kojim se od ministarstva traži pripojenje. Kad se sve to uzme u obzir, nameće se važno pitanje, koja je stvarna i prava istina zbog koje smo ostali bez Vodnih usluga!? I kad se vidi reakcija Majdaka i SDP-a, pitanje je krije li se tu nešto?

Pismo gradonačelnika kojim od ministarstva 19.08.2019. traži pripojenje Vodnih usluga Varkomu:

Danas smo već objavili SDP-ovo priopćenje u kojem proziva HDZ i navodi nekakvu “vertikalu” HDZ-a kao odgovornu.

Citiramo; “Međutim, do toga nije došlo te se opravdano postavlja pitanje gdje je nestala tzv. vertikala HDZ-a o kojoj se često puta moglo čuti u javnom prostoru, jer navodno ta „vertikala“ donosi određene benefite za brži i bolji razvoj sredina u kojima ona postoji. Ono što se dogodilo u Križevcima jest – tišina. HDZ-ova vertikala ili ne postoji ili nije iskorištena ili nije dovoljno iskorištena”.

Što će to točno značiti za gradsku većinu, jer poznato je da Mario Rajn sa svojom većinom uživao potporu i HDZ-a i SDP-a, no hoće li se oporbi priključiti SDP? Miriše li ova situacija na moguće probleme oko gradske većine u obnašanju vlasti, vidjet ćemo uskoro.

/tekst i foto: RKŽ/