Sve je spremno za novo izdanje Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije

Vrijeme je! Hrvatska će danas, 19. veljače, izabrati svog predstavnika na Eurosongu 2022. u Torinu. U Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji, s početkom u 20:10, održat će se hrvatski izbor za Pjesmu Eurovizije Dora 2022.

Od 184 prijavljene pjesme u završno natjecanje prošlo je 14 izvođača. Nastupit će sljedećim redom:

1. Mila Elegović – Ljubav

2. Mia Negovetić – Forgive Me (Oprosti)

3. Marko Bošnjak – Moli za nas

4. Jessa – My Next Mistake

5. Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side

6. Tina Vukov – Hideout

7. Roko Vušković – Malo kasnije

8. Bernarda – Here For Love

9. Eric – I Found You

10. ToMa – In The Darkness

11. Elis Lovrić – No War

12. Ella Orešković – If You Walk Away

13. Tia – Voli me do neba

14. Mia Dimšić – Guilty Pleasure

Tko vodi Doru i gdje gledati?

Voditelji glazbenog spektakla bit će HRT-ov voditelj Duško Ćurlić, glumica Elizabeta Brodić i pjevačica Franka Batelić, koja je 2018. predstavljala Hrvatsku na Eurosongu održanom u Lisabonu. 

Prijenos iz dvorane “Marino Cvetković” moći ćete pratiti od 20:10 na Prvom programu HTV-a, Drugom programu Hrvatskog radija, YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije te na platformi HRTi.

Zvijezde show programa bit će Franka i prošlogodišnja pobjednica Dore Albina Grčić, koje za tu prigodu pripremaju i zajedničko “iznenađenje”.

Pobjednik Dore 2022. birat će se kombinacijom glasova publike i stručnoga žirija. U slučaju izjednačenja, prednost će imati ona pjesma s većim brojem bodova publike.

Svoje glasove davat će ukupno deset tročlanih žirija, koji se nalaze u HRT-ovim Dopisništvima u Vukovaru i Zagrebu te u HRT-ovim centrima Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Split, Dubrovnik, Knin i Šibenik.

Publika ima dva načina glasovanja: telefonski i SMS porukom. Za glasovanje putem telefona koristit će se numeracija 065 22 44 xx (gdje xx predstavlja redni broj pjesme), a za glasovanje putem SMS poruka gledatelji šalju poruku na broj 60006 sadržaja Doraxx (gdje xx predstavlja redni broj pjesme). 

Maksimalan broj glasova upućenih s jednog pretplatničkog broja jest 10, a glasovanje će trajati 10 minuta.