Streljaštvo- Zlato za Karla i bronca za Marka

U subotu 19. ožujka 2022. kadeti Streljačkog kluba „Križevci 1252“ dominirali su na streljani u Čakovcu!
U završnom 9. kolu LIGE HRVATSKE naši su strijelci ekipno ostvarili najbolji rezultat kod kadeta čime su zaključili ligu na najbolji mogući način. Bio je ovo fantastičan nastup koji je bio užitak za gledanje. Dječaci su poput nekih iskusnih seniora koncentrirano i mirno odradili meč i ostvarili najbolje moguće rezultate.

Karlo Sačarić je ležerno odradio ovaj meč jer je imao veliku prednost zahvaljujući odličnim i nedostižnim rezultatom prethodnih 8 kola i s tim rezultatom je postigao drugi rezultat 9. kola, ali ukupno je to bilo više nego dovoljno za prvo mjesto čime je postao pobjednik LIGE HRVATSKE u kategoriji kadeta!

Marko Pofuk je kroz 8 kola bio na 4. mjestu i završnom kolu je išao maksimalno jako. Borio se kroz cijeli meč i svako dizanje puške je bio sve bolji i koncentriraniji što se vidjelo na meti jer su „desetke“ bile sve preciznije. Znao je da mu treba najbolji rezultat da bi se mogao izboriti za mjesto na podiju i to je i uspio. Rezultat od 191 kruga je bio najbolji rezultat dana i taman da osvoji treće mjesto u Ligi.

Naš najmlađi kadet Filip Črnec dokazao je da zaslužuje biti u najboljoj ekipi i napravio odličan rezultat od 176 krugova. I s tim rezultatom su dječaci ukupno imali 553 kruga što je rezultat vrijedan svake pohvale.

KONAČNI PLASMAN (nakon svih 9 kola za kadete):

EKIPNO:

Kadeti su u 9 nastupa ostvarili 9 pobjeda te su osvojili 1. mjesto s 18 bodova i 4996 krugova;

POJEDINAČNO:

  1. Karlo Sačarić s prosjekom 190,56 krugova,
  2. Marko Pofuk s prosjekom 185,44 kruga i
  3. Filip Črnec s prosjekom 177,67 krugova. Za ekipu kadeta nastupio je i Karlo Sokač (3 kola-prosjek 182,00), no kako je nastupio u manje od polovice kola Lige isti nema pravo na pojedinačni plasman.

Trener: Dragutin Sačarić