U prostoru Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci održana tribina županijskog Savjeta za umirovljenika na temu uloge društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe

Nastavljajući s aktivnostima povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorima Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci održao tribinu na temu „Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije“.

Uvodno se obratio predsjednik Savjeta Željko Pintar koji je govorio o cilju obilježavanja Međunarodnog dana obitelji te zahvalio Županiji na podršci Savjetu, kao i županijskim zdravstvenim ustanovama, te predstavio aktivnosti koje su proveli. Zamjenik župana Ratimir Ljubić u svom obraćanju čestitao je Savjetu na svim aktivnostima koje provodi s ciljem podizanja kvalitete života starijih osoba. Istakao je da se u posljednjih nekoliko godina puno radilo na poboljšanju standarda osoba starije životne dobi, od dostupnosti zdravstvenih usluga, sufinanciranja smještaja u domove do sufinanciranja autobusnog javnog prijevoza umirovljenicima.

-“Želja nam je i dalje da slušamo vaše prijedloge i da poboljšamo vaš standard i pomognemo koliko je u našoj moći te vam omogućimo dostojanstven život” – rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić i čestitao Međunarodni dan obitelji.

Pozdravne riječi uputila je i predsjednica Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci Katica Vojta te zahvalila gostima kao i umirovljenicima na odazivu.

Predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar kazao je da je županija, uz vrlo dobro organiziranu zdravstvenu i socijalnu skrb te pomoć u kući, prihvatila i dio nadgradnje financiranja pomoći udrugama umirovljenika, subvencioniranje smještaja u privatnim domovima kojih je pet i 24 obiteljska doma, obrtnika i vjerskih zajednica.

Tribini je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Maja Blažek, a temu tribine predstavila je Marina Međimorec, koordinatorica za palijativu iz Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

ji/radiokrizeci.hr