Atrij Gradskog muzeja krase stabla božikovine

Gradski muzej Križevci pridružio se akciji sadnje drveća te od danas Atrij Likovne galerije koji se uređuje, krase dva stabla božikovine. Već sada su prekrasna zelena sa crvenim bobicama te će doprinijeti ljepšem izgledu Atrija u kojem se preko godine održava niz događanja. Zahvala za ovo ide i vrijednim djelatnicima Komunalnog poduzeća Križevci.

Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi izjavila nam je:

“Drago nam je da smo se ovom obnovom Atrija uspjeli ubaciti u ovu prekrasnu priču sadnje stabala. Obzirom da je prošle subote bila gužva i sadilo se na drugim lokacijama, odlučili smo to učiniti danas. Posađena su dva stabla božikovine i pozivam građane dok prolaze ovuda, da svrate i pogledaju ovo prekrasno drveće. Zahvaljujem Gradu Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji na obnovi Atrija i sadnji stabala kao i Komunalnom poduzeću Križevci i gospođi Mariji Vragović.

Razmišljali smo koja stabla bi posadili. Pazili smo na više stvari, da ne bude nered, da bude lako za održavati, a da cijele godine bude zelenila, imaju i prekrasne crvene bobice upravo sada za Božić, te da bude vizualno i estetski lijepo za ovaj naš prostor” – rekla je ravnateljica Tea Hatadi.

ji/radiokrizevci.hr