Otvaranje novih stajališta bibliokombija

Križevački bibliokombi, vozilo bibliobusne službe Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, mala je putujuća knjižnica koja od 2009. obilazi brdsko-planinska mjesta, sela i zaseoke Kalničkog prigorja te prostorno pokriva okolicu Grada Križevaca i općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec i Kalnik. S obzirom na to da je u tijeku zatvaranje Općinske knjižnice u Gornjoj Rijeci, knjižnične usluge za tu će općinu preuzeti naša bibliobusna služba.
S veseljem Vam javljamo da ćemo od četvrtka 9. veljače 2023. krenuti s obilaskom novootvorenih stajališta u općini Gornja Rijeka i to:

  1. Kod područne škole Kolarec: u 9:00 sati
  2. Kod područne škole Hižanovec u 9:30 sati
  3. Kod Dječjeg vrtića „Mali medo“ – Osnovne škole Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka u 10:00 sati.

Bibliokombi će na tim stajalištima stajati svakog drugog četvrtka, počevši od 9. veljače 2023.

U bibliokombiju naši korisnici (djeca i odrasli) mogu posuđivati: najnovije slikovnice, knjige za djecu, popularno-znanstvenu i stručnu literaturu, lektiru, filmove, knjige za odrasle i dr.


Članarina vrijedi godinu dana od dana učlanjenja i iznosi: 6,00 EUR (ne plaća se posudba po knjizi). Rok posudbe je dva tjedna ili do sljedećeg dolaska bibliokombija.


Pozivamo sve zainteresirane u četvrtak 9. veljače 2023. u 10 sati ispred vrtića „Mali medo“ na malu svečanost u povodu otvaranja bibliobusne službe za općinu Gornja Rijeka te da se učlane, koriste naše usluge i uživaju u čitanju.