Proslavljen 163. rođendan Veleučilišta u Križevcima

Studenti i zaposlenici proslavili su rođendan Veleučilišta na svečanoj sjednici Vijeća Veleučilišta koja je održana 20. studenoga 2023. Tradicionalno obilježavanje rođendana proteklo je podsjećanjem na  mnogobrojne aktivnosti u proteklih godinu dana, na koje svakako mogu biti ponosni. Na početku je prisutne pozdravila dekanica dr. sc. Marcela Andreata-Koren koja je istaknula:

-Postali smo  Veleučilište, zaposlili nove djelatnike i dobri smo u mnogočemu, ali  uvijek možemo biti bolji, što ćemo i dokazati na narednoj godišnjici.

 Predsjednica studentskog zbora VUK-a Ivana Merc pobrojala je godišnje mnogobrojne aktivnosti Zbora i istaknula skorije studentske planove.

Pod motom „od rođendana do rođendana“ kroz kratke prezentacije prisjetili su se najvažnijih događanja u Veleučilištu i van Veleučilišta. Studentska postignuća, nastavne aktivnosti, aktivnosti studenata, konferencije, skupove, radionice, druženja, usavršavanja, osvojene nagrade, promoviranje Veleučilišta iznijela je prodekanica za nastavu i studente dr.sc. Tatjana Jelen. Voditelj praktikuma Martin Bužić, mag. ing. agr. prikazao je aktivnosti u ratarskom i stočarskom praktikumu. Koordinatorica za međunarodnu suradnju i projekte i Erasmus koordinatorica dr. sc. Valentina Papić Bogadi izvijestila  je o bogatoj međunarodnoj dolaznoj i odlaznoj razmjeni studenata i profesora u sklopu Erasmus+ programa mobilnosti, a koordinator za znanost dr. sc. Siniša Srečec je prezentirao znanstveni i stručni rad na Veleučilištu i rad laboratorija kroz proteklih godinu dana.

Dekanovom nagradom za postignute rezultate u protekloj akademskoj godini nagrađeni su najbolji studenti, i to na stručnom prijediplomskom studiju Poljoprivreda redoviti student 1. godine  SPS Leon Šopar, te redovita studentica  2. godine Ivana Merc i izvanredna studentica 2. godine Bernardica Črep. Najbolji redoviti student 1. godine diplomskog studija Poljoprivreda Damir Konjačić i izvanredni student 1. godine Ivan Peršić.

Dodijeljene su dvije nagrade za izvrsnost u znanstvenom i stručnom radu nastavnika Veleučilišta. U kategoriji Najveća znanstvena produktivnost priznanje je dobila dr. sc. Matea Habuš, a u kategoriji Izvrsnost u nastavi i radu sa studentima priznanje je dobila dr. sc. Renata Erhatić.

Izvan navedenih kategorija dodijeljeno je i posebno priznanje, Priznanje za iznimni trud na uspostavi nukleusa za uzgoj vrijednih rasplodnih grla mesnog simentalca, dr. sc. Draženu Čukliću.