Teuta Šustić iz Križevaca osvojila 3. nagradu SFerica

Učenica 4.b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, Teuta Šustić pod vodstvom učiteljice Suzane Balić osvojila je 3. nagradu SFerica između mnoštva pristiglih radova.

Na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku SFera sudjelovala je sa svojim likovnim radom na temu Mačkomunje Mliječne staze.

Nagrada SFerica dodjeljuje se u tri kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda te učenike srednje škole, a za svaku kategoriju zadane su po dvije teme. Teuta sudjeluje u ovom natječaju već četvrtu godinu za redom. Radila je tehnikom slikanja plastelinom na papiru. Rad ovom tehnikom zahtjeva puno strpljivosti, truda i preciznosti. Stručni žiri i ove godine prepoznao je i nagradio njezin talent, maštovitost i kreativnost.

Do sada je bila vrlo uspješna te čak dva puta osvojila prvu nagradu.

Dodjela nagrada održala se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u subotu 11. svibnja, tijekom 46. Dana znanstvene fantastike – SFeraKon 2024., koji su zapravo svečana skupština Društva Sfera. SFeraKon je najstarija i najuglednija konvencija fantastike i znanstvene fantastike u ovom dijelu Europe, a ove se godine održala 46. put za redom.

Tijekom SFeraKona za ljubitelje znanstveno-fantastičnog žanra održavaju se brojne radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja, okrugli stolovi i drugo. Također je postavljena izložba nagrađenih likovnih radova, a prvo nagrađeni literarni radovi objavljuju se u glasniku „Parsek”.