Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama obilježit će se u Križevcima

Intelektualne teškoće nisu bolest, one se definiraju kao značajno ograničenje u životu pojedinca, a karakterizirane su bitno ispodprosječnim intelektualnim funkcioniranjem i odstupanjem u dvije ili više adaptivnih vještina, kao što su briga o sebi, komunikacija, socijalne vještine, funkcionalna akademska znanja, slobodno vrijeme i dr.

Udruga „Maslačak“ Križevci nastoji unaprijediti kvalitetu života osoba s intelektualnim teškoćama kroz socijalne usluge poludnevnog boravka i osobne asistencije te projekte koji imaju cilj doprinijeti prevenciji
institucionalizacije i povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz aktivnosti radne-okupacije, rehabilitacije, svakodnevnog života, prijevoza korisnika, psihološkog osnaživanje, uključivanja volontera te senzibiliziranje lokalne zajednice o potrebama i mogućnostima osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga “Maslačak” Križevci organizira u petak, 17.5.2024. druženje na Nemčićevom trgu sa ciljem senzibilizacije i informiranja zajednice od 9.00 do 11.00 sati

“Pozivamo vas da uz kolačiće i naše Maslačke provedete dio sutrašnjeg prijepodneva te ih pobliže upoznate.”-poručuju iz Udruge.