Započele pripreme za križevački “Monte Carlo”

U nedjelju, 23. lipnja održat će se još jedna moto utrka „Nagrada Križevaca“ pa je tim povodom danas održan sastanak Organizacijskog odbora na kojem se razgovaralo o detaljima.

Na početku je sve prisutne pozdravio predsjednik Auto moto kluba Križevci Stjepan Krpanić te zahvalio svima koji pomažu u organizaciji utrke

– Križevci su grad povijesti, kulture i sporta. Križevci imaju mnogo sportaša, ali naša posebna sportska disciplina je motociklizam kojeg podržavamo već desetljećima – rekao je Krpanić.

Predsjednik Organizacijskog odbora moto utrke i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn istaknuo je kako je riječ o tradicionalnoj utrci koja je od iznimnog značaja za Križevce.

– To je sportski događaj koji okuplja najviše ljudi, što je rezultat predanog rada. Imam tu čast da mogu predsjedavati uhodanim organizacijskim odborom. Iza svakog tog uspjeha u organizaciji se krije i jedan dobro uhodani mehanizam. Očekuje nas još jedan sportski spektakl kao što i priliči Križevcima koji nose titulu grada motociklizma – rekao je Rajn.

O pojedinostima organizacije utrke govorio je tajnik AMK i MK Križevci Stjepan Peršin.

– Dosta toga smo napravili, a još jedan sastanak ćemo imati tjedan dana prije utrke. I ove godine će nam pokrovitelj biti Hrvatski sabor, a očekujemo i podršku od MUP-a. Podržavaju nas naravno i Policijska postaja Križevci te Javna vatrogasna postrojba. Naš šampion Ivan Višak ove godine neće voziti, ali će biti zadužen za prikolice. U kontaktu smo sa Slovencima koji će nam dati tribinu za publiku. Velik doprinos u pripremi staze ima Komunalno poduzeće. Imamo dovoljno vremena za popravak staze koja će zadovoljiti standarde vozača. Broj vozača će ove godine biti veći. Imamo prvu utrku za brzince i skutere, a za oldtimere drugu – rekao je Peršin i dodao kako je potrebno popraviti bankine.

Članovi Organizacijskog odbora su uputili poziv posjetiteljima da dođu u što većem broju na ovaj moto spektakl. Ulaznica će koštati 5 eura.