KRIŽEVAČKI MONTE CARLO Utrka će se održati 23. lipnja

U prostorijama AMK-a Križevci najavljena moto utrka koja će se održati 23. lipnja. 2024. godine u križevačkom Gornjem gradu. Održano je i fotografiranje na kojem su nazočile i Esmeralda Slaviček, Miss Supranational Hrvatske koja uskoro putuje u Poljsku na svjetski izbor te prva pratilja Dora Brleković.

Predsjednik HMS-a i tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin rekao je kako će verifikacijski postupak i tehnički pregled motocikala biti 22. lipnja. -Mogu reći da pripreme teku dobro, imali smo organizacijski odbor koji je razmotrio cjelokupnu situaciju i pripreme za samu utrku su u punom jeku. Zatražili smo sve potrebne dozvole, neke smo već i dobili. Očekujemo uređenje bankina i prostor za samu utrku, popravak asfalta tamo gdje je to potrebno i vjerujem da će naša publika uživati u utrci.

Treba naglasiti da i ove godine imamo utrku za tri discipline, to su skuteri, oldtimeri i utrka brzinaca gdje očekujemo izvrsne rezultate Križevčana. Očekujem da naši sportski suci, redari i svi mi koji sudjelujemo u organizaciji damo svoj doprinos u ovih 20-ak dana. Glavnu nagradu osigurava tvrtka Košić, ali bit će i ostalih nagrada koje mi kao Auto moto klub dijelimo. Cijena ulaznica će biti 5 eura. Sudjelovat će Križevačke mažoretkinje, Gradski puhački orkestar te Križevačka djevojačka straža. Tu su i naši vatrogasci, policajci, Komunalno poduzeće te brojni drugi donatori i sponzori, od Grada do Županije – rekao je Stjepan Peršin te izrazio nadu da će i ovogodišnja utrka kao i prethodnih godina biti vrlo interesantna i da će proći u najboljem redu, bez ozljeda.

Tomislav Košić, direktor tvrtke Košić Plus d.o.o. predstavio je glavnu nagradu ovogodišnje utrke. -Riječ je o visokotlačnom peraču iz serije “Hobi program”, najjači uređaj, model K7 Classic. On će biti glavna nagrada za posjetitelje. Uz to, naše djevojke bit će na startu i nositi brojeve tijekom odbrojavanja – rekao je Košić te poručio da su djevojke tu da cijeli događaj bude još ljepši.

Dvostruki prvak u Križevcima Luka Nervo kazao je kako u Križevcima očekuje dobru borbu. -Očekujem i pobjedu, jer sam pobijedio prošle dvije godine. To mi je najdraža utrka u sezoni. Trenutno sam i aktualni prvak Hrvatske. Vozio sam nedavno na Grobniku, gdje sam pobijedio u utrci PH, a 4. mjesto osvojio sam u Alpe Adria utrci. Postigao sam svoje najbolje vrijeme na Grobniku 1.29,00. Vjerujem da mogu biti još bolji – rekao je Nervo i dodao kako je križevačka utrka posebna jer je to ujedno i najstarija utrka u Prvenstvu Hrvatske.

-Bilo je pokušaja da se križevačka utrka ukine, ali ova tradicija ide dalje. Vozio sam po Europi i svijetu, ali nigdje nije takva posjećenost kao u Križevcima. Jurimo 200 km/h između ljudi koji mašu, ta atmosfera je neopisiva – poručio je.