Turističkim zajednicama u Koprivničko-križevačkoj županiji osigurano gotovo 400.000 eura

U utorak su potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području, a s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sredstva su dodijeljena iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ugovore o dodjeli sredstava potpisale su lokalne turističke zajednice s područja Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije

Potpisivanju ugovara prisustvovali su župan Darko Koren, pročelnik Marijan Štimac, direktor Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček, direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan te direktor Turističke zajednice Središnja Podravina Nikola Cik.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev kazala je kako se radi o ukupno 15 projekata na području županije, ukupne vrijednosti više od 150 tisuća eura. -Osim ovih ugovora, potpisat ćemo i ugovor o partnerstvu u organizaciji top manifestacija Renesansni festival i Picokijada, a u vrijednosti od 100 tisuća eura – rekla je Sočev te dodala kako je za projektno udruživanje turističkih zajednica stiglo više od 140 tisuća eura, što je ukupan iznos nešto manje od 400 tisuća eura.

Turistička zajednica Grada Križevaca dobila je ukupan iznos od 32.567,50 eura za tri projekta. To su ’56. Križevačko veliko spravišče’ u iznosu od 13.957, 50 eura, zatim ‘Križevci 360’ za snimanje atraktivnih dijelova grada i okolice te izradu virtualnih šetnji u iznosu od 9.305,00 eura i ‘Parkovi pričaju’ u istom iznosu gdje će se revitalizirati odnosno obnoviti parkovi, postaviti klupe, info table, novi koševi za smeće i sva ostala oprema. Turistička zajednica Područja Dravski peski dobila je iznos od ukupno 23.262,50 centa, za projekte ‘Batinske – home of Croata’, ‘Discover Ferdinandovac 365’ te povećanje atraktivnosti Ekološkog vrta mira u Podravskim Sesvetama.

Turistička zajednica Grada Đurđevca dobila je ukupan iznos od 32.218,56 eura za tri projekta. -Kada čujemo ove brojke, moramo biti zadovoljni koliko se ulaže u turizam. Na našem području imamo nekoliko projekata, osim spomenute Picokijade. Ova sredstva značajno će nam pomoći – kazao je direktor Fuček te istaknuo projekt ‘Green Destination’ koji će dati poseban pečat podravskom turizmu.

-Ove godine prvi put dobili smo sredstva za pokretanje projektne dokumentacije za oružanu i ostatak renesansnih bedema, a nadam se da će više sredstava dolaziti i iz EU projekata kako bi se krenulo s rekonstrukcijom bedema i ulazne kule. Veseli nas i da je prepoznat Srednjovjekovni božićni sajam koji i zimi dovodi turiste u Koprivnicu – kazao je direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan.

-Ovog smo puta dobili dva projekta za sufinanciranje. Drago mi je da imamo priliku predstaviti našu kulturnu baštinu kroz ove projekte. Specifično je što naša turistička zajednica obuhvaća 11 općina i svaka ima svoje posebnosti, želje i potrebe, a obuhvaćene su kroz projekt manifestacija Središnje Podravine – poručio je direktor Cik.

Župan Koren spomenuo je početak rekonstrukcije dvorca Inkey koji bi trebao upotpuniti turističku ponudu. -Za taj projekt osigurano je gotovo 13 milijun eura. Svim turističkim zajednicama želim puno uspjeha u radu, sve ukupno ovo je značajan iznos i vjerujem da će ta sredstva u velikoj mjeri unaprijediti turistički sektor u našoj županiji – poručio je župan.