Krenule prijave za najstariju i najveću 51. izložbu kolača na Picokijadi

U okviru bogatog programa ovogodišnje 56. Picokijade i ove godine se priprema sve za najstariju i najveću 51. po redu izložba kolača, „Pogače, diganke, zlevanke i prkači, koja će se na prostoru Gradske tržnice u Đurđevcu održati zadnje subote u mjesecu lipnju, točnije 29. lipnja s početkom u 10 sati. Ako se kojim slučajem još niste prijavili, a željeli biste sudjelovati na ovoj jedinstvenoj, slatkoj, tradicionalnoj izložbi još niste zakasnili.

Ovogodišnja tema su KOLAČI OD ORAHA. Uz sve ostale tradicionalne pogače, diganke, zlevanke i prkače koje ćete izložiti, od vas tražimo da na vašem stolu bude najviše kolača od oraha karakterističnih za kraj u kojem živite i koji će najbolje predstaviti vašu udrugu.

Također, molimo da IZLOŽBENI STOL svoje Udruge ukrasite tradicionalnim ručnim radovima, a ove godine naglasak želimo staviti na heklane tabletiće, minijature izrađene od konca u tehnici heklanja, s kojima su žene našeg podneblja ukrašavale svoje domove, potom zaboravile i spremile, a na svjetlo dana ih je vratio ponovo naš predstavnik na Euroviziji, Baby Lasagna!

Stručni žiri ove će godine odabrati: tri najkreativnije uređena izložbena stola, tri najljepše prezentacije zavičajne nošnje, i tri najoriginalnije prezentacije izloženih kolača.

Prema tradiciji, potrebno je izbjegavati kolače s kremom.  Svaka udruga bi se trebala predstaviti s pet žena i sve bi trebale biti u nošnjama svoga kraja.  Kolače treba donijeti u subotu 29. lipnja, najkasnije do 9 sati!

“Molimo Vas da se prijavite najkasnije do 15. lipnja 2024. godine na broj telefona 048/ 812-701 (radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ) ili na e-mail adresu:  [email protected]. Tijekom prijave, molimo Vas da pripremite ispravan IBAN Udruge na koji će Vam biti isplaćena naknada od 40,00 eura za materijal potreban za izradu kolača!”-poručuju organizatori.