Na Strossmayerovom trgu u Križevcima postavljena mala slobodna knjižnica

Mala slobodna knjižnica, koja predstavlja mjesto gdje svatko može uzeti, posuditi, vratiti ili zamijeniti knjige, danas je otvorena ispred Turističko – informativnog centra na Strossmayerovom trgu.

Riječ je o projektu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ koji je nastao u suradnji sa Srednjom školom „Ivan Seljanec“ čiji su učenici dizajnirali i izradili kućicu za knjige koja će udomljavati malu slobodnu knjižnicu.
Suradnju gradske ustanove i škole pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel pozvavši učenike i građane da što više koriste knjige jer je, rekao je, “čitanje znanje, a znanje moć“,  s čime se složila i ravnateljica škole Gordana Juran-Ratković čiji su učenici, pod mentorstvom nastavnika Mihaele Nemčić i Zorana Kuharovića, zaslužni za izradu kućice.

Da kućica s knjigama nikad ne bude prazna, brinut će knjižničar iz bibliokombija Igor Kuzmić, a Gradska knjižnica “Franjo Marković” zasad među malobrojnima koje nude i organiziraju ovakvu uslugu.