Gradonačelnik Rajn održat će prijem za najbolje učenike i njihove mentore

Tradicionalni prijem gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna i dodjela nagrada najboljim učenicima i mentorima, održat će se u utorak, 02. srpnja 2024. godine.

Prijem za učenike osnovnih i srednjih škola će se održati u Kino dvorani u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci.

Ove godine je povećan iznos nagrada pa će tako učenici osnovnih škola koji su svih osam razreda prošli s prosječnom ocjenom 5,0 primiti nagradu u iznosu od 100 eura. Učenici srednjih škola koji su razrede završili s odličnim uspjehom (ukupni prosjek  ocjena na kraju nastavne godine najmanje 4,8, bez ocjene dovoljan) primit će 100 eura za četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje odnosno 70 eura za trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje.

Sudionici državnih natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji za osvojeno prvo mjesto ili prvu nagradu primit će novčanu nagradu u iznosu od 150,00 eura, za osvojeno drugo mjesto ili drugu nagradu primit će 110,00 eura, za osvojeno treće mjesto ili treću nagradu  primit će 80,00 eura dok će za sudjelovanje na državnom natjecanju, susretu ili smotri na kojima se ne rangira prema osvojenom mjestu već se nagrađuje samo sudjelovanje primiti novčanu nagradu u iznosu od 50,00 eura.