Križevčani prepoznali važnost energetske učinkovitosti i odazvali se KLIK radionici unatoč visokim temperaturama 

Iako je jučer u popodnevnim satima živa na termometru pokazivala i do 37 stupnjeva, građani Križevaca su se odazvali na KLIK-ovu radionicu i na taj način pokazali interes za mjere energetske učinkovitosti koje Grad Križevci potiče kroz aktualni javni poziv.

Radionica je okupila građane koji su željeli saznati informacije o mogućnostima sufinanciranja projekata za poticanje energetske učinkovitosti. Poseban fokus bio je na sufinanciranju izrade glavnog projekta i izgradnji solarnih elektrana te 100% financiranju izolacije tavana za energetski ranjiva kućanstva, što su mjere kojima Grad Križevci nastoji potaknuti svoje građane na održiviji i energetski učinkovitiji način života. 

Sudionici radionice imali su priliku saznati detalje o uvjetima i postupku prijave na javni poziv, kao i o tehničkim aspektima i prednostima instalacije solarnih elektrana i izolacije tavana. Na radionici su prisustvovali i projektanti koji su odgovarali na pitanja građana, pružajući im sve potrebne informacije za uspješnu realizaciju budućih projekata. 

Također, odazvali su se i građani koji su već izgradili elektrane na svojim krovovima i podijelili svoja dosadnašnja iskustva. 

Zadruga KLIK nastavit će s organizacijom sličnih događanja i u budućnosti, pružajući kontinuiranu podršku lokalnoj zajednici u prelasku na održivije energetske prakse, a posljednji termin u ciklusu ljetnih radionica bit će 25. srpnja u 18 sati. 

Prezentaciju s radionice i sve dodatne informacije o javnom gradskom pozivu možete pronaći na linku.

*Radionica je održana i u sklopu europskog projekta cr0ss renoHome Croatian One Stop Shop for Intergrated Home Renovation, koji KLIK provodi u partnerstvu s DOOR-om i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju. 

Projekt je sufinanciran iz programa Europske unije CINEA.D – Prirodni resursi, klima, održiva plava ekonomija i čista energija D.1 – LIFE Energy + LIFE Climate, ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava br. 10112009.

O KLIK-u:

KLIK, Križevački laboratorij inovacija za klimu, je energetska zadruga s misijom stvaranja održive i otporne lokalne zajednice na putu energetske tranzicije, prema klimatskoj otpornosti. Kroz aktivnosti u energetsko-klimatskom uredu KLIK okuplja zajednicu, provodi edukativne radionice, pomaže građanima kod projektnih prijava prilikom izgradnje solarnih elektrana, pruža energetsko savjetovanje te surađuje s gradom i partnerima na ispunjavanju zajedničkih ciljeva za dobrobit zajednice.