Predstavljen program manifestacije „Country vikend u Hlebinama“

Na imanju Stari zanati predstavljen je program manifestacije „Country vikend“ koji se po drugi puta održava u Hlebinama. Ova turistička manifestacija koja okuplja sve zaljubljenike u country i western tematiku svake godine privlači značajan broj posjetitelja, a s obzirom na brojnost upita i najavljene goste koji će provesti nadolazeći vikend u Hlebinama i okolici, za očekivati je da će novo izdanje nadmašiti prošlogodišnje.

Pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev podsjetila je na začetke manifestacije koja se održavala na jezeru Šoderica, a prošle godine je po prvi puta održana na imanju Stari zanati na kojem je izgrađeno cijelo selo u western stilu.

„Entuzijazam gospodina Želimorskog je nenadmašan pa smo već prošle godine vidjeli da će ovo mjesto prerasti u jedan autohtoni western prostor sa kulisama i brojnim popratnim sadržajima koji čine ovu pričom još zanimljivijom za posjetitelje. Očekuje se velik broj gostiju za koje je pripremljen vrlo bogat program, a da se o ovoj manifestaciji priča potvrđuje i činjenica da je svoj dolazak najavila čak i jedna obitelj iz SAD-a koja želi posjetiti ovu jedinstvenu manifestaciju. Drago nam je da kao suorganizatori možemo podržati ovu nešto drugačiju inicijativu, a sve ovo doprinosi ukupnoj turističkoj slici i ponudi koja iz dana u dan raste. Brojne potpore TZ KKŽ i Županije pokazatelj su da itekako smatramo da naš prostor ima što ponuditi“, kazala je Sočev te pozvala sve da posjete Hlebine i Country vikend.

Tihomir Želimorski ispred Udruge Stari zanati koja je glavni organizator manifestacije je zahvalio Turističkoj zajednici KKŽ , Županiji, TZ  područja Središnja Podravina  i svim ostalim partnerima te sponzorima na podršci.

„Prošle smo godine krenuli s drugačijim konceptom i proširenom ponudom različitih sadržaja i napravili smo pun pogodak. Hvala Županijskoj Turističkoj zajednici koja je idejni začetnik svega i što nas podržava kao suorganizator u nastojanju da napravimo nešto posebno na ovim prostorima. Želimo stvoriti opuštenu atmosferu punu zabave da se svi zajedno malo odmaknemo od problema i ubrzanog života, pripremili smo mnoštvo različitih događanja i sigurno će svatko pronaći nešto što ga zanima“, rekao je Želimorski.

Poziv posjetiteljima su uputili i Dejan Sučević ispred tvrtke Carlsberg koja je sponzor manifestacije i direktor TZ područja Središnja Podravina Nikola Cik, koji su čestitali na inicijativi naglasivši kako je Country vikend prerastao u jednu višu razinu događanja koja će, uvjereni su, okupiti velik broj ljubitelja dobre zabave.

Na kraju se sudionicima konferencije obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na entuzijazmu, energiji i organizaciji događaja.

„Vjerujem da će vikend biti odličan, koliko smo informirani svi smještajni kapaciteti u okolici su popunjeni, ljudi pitaju za Country vikend i to je dobar pokazatelj da će i ove godine manifestacija uspjeti. Bez privatnih inicijativa i kvalitetne ponude nema niti razvoja turizma, Županija pomaže kroz razne potpore i natječaje, no glavnina programa ipak mora doći sa strane privatnih osoba. Stari zanati su upravo to prepoznali te kreiraju razne događaje na području Hlebina, ali i šire, stoga im čestitam i želim svu sreću i u nastavku“ poručio je Ljubić te pozvao sve da posjete Hlebine ovog vikenda.