Svećenik iz Benina predvodio misno slavlje u Križevcima, održan i blagoslov vozila

Za svećenika je u Africi prije 15-ak godina zaređen Alexandre Saše Adjimona Djivoedoa, čemu je u Beninu nazočila skupina od 20 Hrvata.

Nakon što je u Hrvatskoj završio studij te u župama u Varaždinu i Svetom Iliji obavio đakonsku praksu, svoje svećeničko ređenje i mladu misu proslavilo je u svom rodnom Beninu u zapadnoj Africi na obali Atlantskog oceana.

Taj je svećenik danas predvodio misno slavlje u župi BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Križevcima, a potom je sa župnikom Kristijanom Bogdanom blagoslovio vozila. Blagoslov je održan u sklopu akcije MIVA – misijska vozila koji već tradicionalno uz blagdan sv. Kristofora, zaštitnika vozača organizira Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u RH.

Svećenik Djivoedoa rekao je kako u župi u Beninu mještani nemaju vode pa će i današnji prilozi iz Križevaca pomoći u izgradnji vodovoda u tamošnjoj župi, kao i izgradnji kapele. -Sadašnji bogoslužni prostor napravljen je od bambusa, što se svali čas može raspasti. Zato nam treba objekt od prikladnog materijala – zaključio je velečasni i vjernicima u Koruškoj poručio “Budite sretni s onim što imate i nemojte žaliti za onim što nemate, jer imate sve što vam treba” – poručio je.