Završena izvanredna dislokacija u Dalmaciji, vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije sretno stigli kućama

Vatrogasci s područja Koprivničko-križevačke županije vratili su se s izvanredne dislokacije u Dalmaciji koju su proteklih dana poharali veliki požari. S obzirom da su požarišta stavljena pod kontrolu, na terenu više nije bilo potrebe za vatrogascima iz Podravine i Prigorja koji su jučer stigli u Križevce gdje su ih dočekali zamjenik župana Ratimir Ljubić i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Prigodnim riječima obratili su se zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Mario Martinčević koji je sudjelovao u gašenju požara u Dalmaciji, zatim predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš  koji je istaknuo da je naša županija bila u vrhu po broju koja je poslala ljude u ispomoć te zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Damir Habijan koji je zahvalio na visokoj profesionalnosti i požrtvovnosti koju su iskazali na terenu.

Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo zahvaliti svim vatrogaskinjama i vatrogascima koji su odradili dislokaciju, a čestitkama se pridružio i zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić.

„Hvala vam na svemu što ste učinili, napravili ste veliku stvar, bili ste na lokaciji gdje je bio najveći požar ali zato što imate i znanje i kapacitete i opremu. Prenosim vam pozdrave i zahvalu župana Darka Korena. Ova vremena i klimatske promjene doprinose tome da ima puno intervencija, ali vi ste dokaz da imamo dobro educirane vatrogasce i da smo jedna od najmasovniji županija što se tiče vatrogasaca, a isto tako da imamo dobru opremu. I dalje ćemo ulagati u vatrogasni sustav i dalje ćemo vas podržavati i nadam se da ćemo doći do toga da ima više vježbi i edukacija, a manje intervencija“, istaknuo je Ljubić.