Podravski branitelji obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 29. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja te 33. obljetnicu braniteljskih udruga

Svečanim domjenkom u hostelu Borik podravski su branitelji, u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i braniteljskih udruga te u suradnji s Gradom Đurđevcom, Koprivničko-križevačkom županijom i podravskim općinama, obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 29. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja te 33. obljetnicu braniteljskih udruga, koje su iz Đurđevca krenule u oslobođenje domovine. U ime domaćina pozdravne riječi prisutnima uputio je gradonačelnik Hrvoje Janči, zahvalivši svim postrojbama na njihovom doprinosu u borbi za neovisnost Hrvatske.

– Ova su okupljanja prigoda za prisjećanje na one koji su dali svoje živote za Hrvatsku da bismo mi mogli bolje živjeti, kao i sjećanje na sve one vrijednosti s kojima se krenulo u Domovinski rat, rekao je gradonačelnik Janči, a potom čestitao prisutnima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja uz želju da se s ovom tradicijom okupljanja i druženja nastavi i dalje.

Nakon prisjećanja na prijeđeni ratni put podravskih postrojbi u Domovinskom ratu i podsjećanje  na imena 38 poginulih podravskih branitelja, prisutne je u ime podravskih branitelja pozdravio Martin Kranjec, u ime Ministarstva hrvatskih branitelja RH Dinko Tandara i u ime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić. Nakon uvodne prigodne svečanosti okupljeni podravski branitelji nastavili su prigodno druženje u hostelu Borik.

Programu u hostelu Borik prethodila je sveta misa u Župnoj crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule i preminule branitelje u Domovinskom ratu te polaganje vijenaca pred Križem života na Gradskom groblju u Đurđevcu.