Potpisani ugovori za obnovu Doma zdravlja u Križevcima

U prostorijama Županijske danas je održano svečano potpisivanje ugovora za radove na uklanjanju dijela zgrade, izgradnju dviju zgrada i energetsku obnovu postojećih dviju zgrada Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Ovim projektom Županija nastavlja ulaganja u zdravstveni sustav. Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke u Koprivnici Mirjana Hanžeković istaknula je kako im je čast i zadovoljstvo što su dio ovog velikog projekta.

– Ovo je do sada najveći projekt županijskog Doma zdravlja i značajan je za cjelokupnu zdravstvenu zaštitu pacijenata na području grada Križevaca i okolice, ali i cijele naše županije. Vrijednost projekta je 7.816.355,14 eura. Ponosni smo, ali i zahvalni Županiji koja nas je podržala u ovom projektu. Projekt je zahtjevan u organizacijskom smislu jer će se djelatnosti i dalje morati odvijati nesmetano. Pacijenti ne moraju bit zabrinuti zbog uklanjanja zgrada jer smo isplanirali preseljenje određenih djelatnosti. Krećemo sa zgradom u kojoj je dentalna ordinacija iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Prostori u drugim zgradama će biti rekonstruirani te će dentalna ordinacija nesmetano funkcionirati. Nakon što nova zgrada bude gotova, preselit će se dentalna ordinacija s laboratorijem. Radiološka djelatnost bit će preseljena u prizemlje zgrade u kojoj se nalazi. Ruši se dio zgrade u kojoj se nalazi fizikalna djelatnost.

Postojeće zgrade Zavoda za hitnu medicinu, Zavoda za javno zdravstvo i hitne medicine će se energetski obnoviti. Njihova vizura će bit prilagođena vizuri novih zgrada. Rušenje i izgradnja će ići u tri funkcionalne cjeline. Još jednom naglašavam kako pacijenti ne trebaju brinuti jer je projektom sve obuhvaćeno. Još jednom zahvaljujem Koprivničko-križevačkoj županiji i tvrtki Radnik. Projekt bi trebao gotov u roku od tri godine – rekla je Hanžeković.

Član uprave Radnik Mario Biljan zahvalio je na ukazanom povjerenju.

– Sa Županijom imamo dugogodišnju suradnju i odradili smo puno projekata kao što su školske dvorane, škole i vrtići. Vjerujem da će i ova suradnja bit uspješna. Projekt je zahtjevan jer se u postojećim prostorima odvija djelatnost. Radili smo već takve projekte, primjerice Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama, a trenutno radimo u KBC-u Rebro i Jordanovcu, također u tri faze. Pokušat ćemo ubrzati faze i molim pacijente za strpljenje – rekao je Biljan.

Župan Darko Koren rekao je kako su odabrali provjerenog izvođača radova.

– Ovo je zasigurno jedan od većih projekata posljednjih godina. U zadnjih desetak godina uspjeli smo realizirati nekoliko većih projekata u zdravstvu, počevši od bolničko sustava do nove zgrade interne. Stara zgrada interne je pretvorena u Zavod za javno zdravstvo, a tu su i projekti dnevne bolnice, energetska obnova centralne bolničke zgrade te Doma zdravlja u Koprivnici. Sada je došao na red i Dom zdravlja u Križevcima gdje se nalaze objekti stari 50-ak godina. Oni nisu primjereni za obavljanje zdravstvene djelatnosti te je naša poslovna odluka bila da realiziramo taj projekt kako bi uvjeti postali bolji. Zahvaljujem svima koji sudjeluju na ovom projektu, iza nas je prilično zahtjevan proces koji je doveo do današnjeg potpisivanja. Tvrtka Radnik će raditi i obnovu dvorca u Rasinji – rekao je Koren.

Radovi su financirani iz županijskog proračuna, a krenut će za 15 dana.

Potpisivanju su prisustovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec.