U Koprivnici počeo Renesansni festival

Na kraljevskoj pozornici pred mnogobrojnim posjetiteljima, večeras je otvoren jedinstveni Renesansni festival, kojem je lakrdijaštvo glavna ovogodišnja tema i atrakcija. Čast da otvori punoljetni Festival pripala je koprivničkom gradonačelniku i saborskom zastupniku Mišelu Jakšiću.

„Ova manifestacija, ne samo mene osobno, već i sve nas Koprivničanke i Koprivničance ispunjava jednim velikim ponosom. Bez imalo skromnosti mogu reći da je Renesansni festival u svim tim godinama, koji su ga doveli do punoljetnosti, postao koprivnički brend. Zbog toga ga trebamo i dalje još više razvijati i čuvati jer stvara mnogo veselja našim sugrađanima, a što se tiče turizma, dolaze nam gosti i sudionici iz svih dijelova Europe“, rekao je Jakšić.

Direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice i idejni začetnik festivala Renato Labazanprilikom obraćanja, istakao je kako će i ove godine svi posjetitelji svjedočiti najvećoj povijesnoj manifestaciji u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

„Nadam se da će svi koji će posjetiti Renesansni festival uživati ne samo u njemu već i u našoj Koprivnici. Ovo je samo uvod u ono što nas očekuje iduća tri dana. Isto tako, moram se zahvaliti svim našim vrijednim ljudima koji su tu, na našim bedemima, po jakom suncu u proteklih mjesec i pol dana, gradili naš renesansni gradić“, kazao je Labazan.

U prigodnom programu povodom otvorenja nastupili su ansaml Coprnic, skupina Prsteki te Koprivnički mušketiri koji su priredili vatreni show.