Vinarija Matočec osvojila zlato i srebro na prestižnoj međunarodnoj izložbi vina

Novi sjajni uspjesi za Vinariju Matočec koja se sa svojim vinima početkom rujna predstavila na 35. Mundus Vini Summer Tasting međunarodnoj izložbi vina u njemačkom Neustadtu an der Weinstraße. Vinarija Matočec predstavila je svoja dva vina –  Graševinu Gold vino s peskov za koji je osvojila zlatnu medalju te Pinot Grigio 2022. vino s peskov koja je ocijenjena srebrom.

Na ovogodišnjoj izložbi Mundus Vini pristiglo je čak 1600 vina s pet kontinenata, a uz Vinariju Matočec zlatnu medalju osvojilo je vino Belje Goldberg White 2022., a srebrnu medalju su osvojile Goldberg Graševina 2023., Goldberg Red 2021. i Graševina Premium II 2023., Graševina de Gotho 2021. iz Kutjeva te Merlot Điko 2021. OPG-a Kalajžić iz Vrgorca.

Podsjetimo, Matočecova Graševina Gold vino s peskov je ove godine na 22. Županijskoj izložbi vina Koprivničko-križevačke županije na kojoj su prezentirana najbolja vina Podravine i Prigorja, dobila i titulu Županovo vino, a uz to Vinarija Matočec šestu godinu za redom izlagala je u Londonu na Decanter World Wine Awards, najutjecajnijem vinskom natjecanju na svijetu na kojem je osvojila srebrne medalje za Chardonay i Pinot sivi gold berbe 2022.godine.