Dobrovljno vatrogasno društvo Otočka proslavilo 70 godina postojanja i humanog djelovanja

U Otočki je u nedjelju održana proslava 70. obljetnice postojanja i humanog djelovanja DVD-a Otočka. Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Općine Gola i uz supokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, VZ Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske vatrogasne zajednice i VZO Gola.

Zapovjednik vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan zapovjedio je formiranje počasnog ešalona koji je kroz mjesto krenuo po predsjednika DVD Otočka Marijana Mulvaja. Po povratku ešalona, zapovjednik Habijan podnio je prijavak načelniku Općine Gola Stjepanu Milinkoviću.

Potom je ispred Društvenog doma Otočka održana svečana sveta misa koju su predvodili župnici Marko Rac i Branko Sajković. Nakon svete mise održana je svečana sjednica. Predsjednik Marijan Mulvaj otvorio je svečanu sjednicu te jpozdravio cijenjene goste i uzvanike – načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića, zamjenika župana Ratimira Ljubića, predsjednika Općinskog vijeća Marijana Lukčina, vijećnike Općinskog vijeća, zapovjednika VZŽ Zvonimira Habijana, Stjepana Beruleca ispred tvrtke HRT Šarić, župnike Marka Raca i Branka Sajkovića, predsjednika VZO Gola Ivicu Premeca, tajnika VZO Gola Ivana Blažekovića, prijatelja Društva Krešimira Juratovića, kuma zastave DVD-a Otočka Branka Novaka, predstavnike mnogih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolice i šire koji su stigli iz 4 županije, Udrugu žena Otočka, Klub Mladeži Otočka i Športski ribolovni klub Otočka.

Nakon predsjednika, nazočnima se obratila tajnica DVD-a Otočka Danijela Mulvaj koja je pročitala crtice iz povijesti DVD-a Otočka a govorila je i o zapisima iz zapisnika tijekom 70 godina postojanja. Po završetku veoma iscrpnog izvješća, pristupilo se podjeli odličja i priznanja članovima kao i onima koji su na bilo koji način pomagali društvu.

Brončane plamenice primili su Marko Bogadi, Matija Bogadi, Krunoslav Blažeković, Darko Belčić te Siniša Brunec. Brončane medalje primili su Stjepan Podgorski, Nenad Petrić, Krunoslav Blažeković, Ivica Mulvaj i Neven Telic.

Srebrne plamenice primili su Marijan Mulvaj, Dubravko Lovković i Robert Jakupec. Srebrne medalje primili su Marijan Mulvaj, Krunoslav Špoljar i Josip Petrić. Plakete društva primili su VZ Koprivničko križevačke županije, VZO Gola, Koprivničko-križevačka županija i Općina Gola.

Nakon podjele odlikovanja i priznanja, predsjednik Mulvaj dao je riječ gostima i uzvanicima. Načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković održao je veoma nadahnut govor pohvalivši vatrogasce i vatrogaskinje cijelog Prekodravlja, čestitao je članovima društva 70. obljetnicu zaželjevši im još puno godina djelovanja i postojanja uz što manje intervencija.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić imao je samo riječi hvale za sve članove društva istaknuvši kako je važno da se što više mladih uključi u rad DVD-a. Zapovjednik VZŽ Zvonimir Habijan također se obratio nazočnima čestitajući 70 godina humanog rada. Istaknuo je da društva iz Prekodravlja imaju veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca spremnih u svakom trenutku da pomognu ugroženima.

Nazočnima se obratio i predstavnik HRT Šarić Stjepan Berulec, zahvalivši se na pozivu, uputio je čestitke za 70 godina humanog rada i postojanja a potom je domaćinima uručio vrijedan darak. Predsjednik VZO Gola Ivica Premec čestitao je na obljetnici i naglasio kako je proteklih 10 godina u Prekodravlju mnogo žena pristupilo dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Gostima se obratio i zapovjednik DVD Molve Zvonimir Krznarić, čestitajući na obljetnici domaćinima je uručio prekrasan darak. Završni govor održao je predsjednik Marijan Mulvaj.

Nakon svečane sjednice upriličeno je druženje i prigodni domjenak za sve nazočne, uz prekrasnu tortu koju su svojim vatrogascima ispekle vrijedne članice Udruge žena Otočka.