Klub 61.lad PZO Koprivnica obilježio 33. obljetnicu ustroja postrojbe

U koprivničkom Domu Vinica u subotu je u organizaciji Kluba 61.lad PZO Koprivnica i uz potporu Koprivničko-križevačke županije te Grada Koprivnice svečano obilježena 33. godišnjica ustroja 61.lad PZO Koprivnica. Svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uime Grada Koprivnice nazočio je pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

 Uzvanicima se uvodno obratio predsjednik Udruge Ranko Vrban koji je uz zahvalu Županiji i Gradu predstavio povijest ratne postrojbe te istaknuo kako su pripadnici 61.lad PZO Koprivnica u Domovinskom ratu dali velik doprinos na svim hrvatskim bojištima i pokazali veliku hrabrost u ratnim trenutcima kad je bilo najteže.

Zamjenik Ljubić je zahvalio braniteljima na neizmjernom doprinosu u uspostavi slobodne i neovisne Hrvatske te naglasio kako je zadaća svih čuvati sjećanje na Domovinski rat i voditi brigu o hrvatskim braniteljima i njihovim potrebama. Čestitke i zahvalu uputili su i drugi govornici koji su iskazali puno poštovanje prema kolegama suborcima te poručili da se istina o Domovinskom ratu nikada ne smije zaboraviti.

 Svečanosti su uz pripadnike postrojbe prisustvovali i izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja umirovljeni general Dragutin Repinc,  izaslanik  potpredsjednika  Vlade RH i ministra obrane Zvonko Jagušić, predsjednik Hrvatskog Generalskog zbora umirovljeni general Marinko Krešić, voditeljica Područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Koprivničko-križevačkoj županiji Tatjana Mihaldinec, ratni zapovjednik 1.bataljuna umirovljeni general Juraj Grobenski, ratni zapovjednik. 202trbr PZO pukovnik Ivica Kancir, načelnik općine Gola Stjepan Milinković, predsjednik Zajednice sportova KKŽ Stanislav Lovković, brojni prijatelji i ratni suborci iz Ploča i Drniša te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Prije svečanosti na Vinici uzvanici su prisustvovali polaganju vijenaca kod Spomenika hrvatskoj slobodi i hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te svetoj misi za sve nestale i umrle hrvatske branitelje koju je u kapelici S. Florijana predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.