Sedmi Dani smijeha ovaj vikend u Križevcima

Ovaj vikend, od 27. do 29. rujna 2024. godine, održavaju se 7. Dani smijeha u Križevcima.

U sklopu ove Križevčanima već dobro poznate kazališne manifestacije, u Veliku dvoranu Hrvatskog doma u Križevcima stižu čak tri hit predstave Kerekesh Teatra.

Prvi dan manifestacije, u petak 27. rujna, održat će se predstava “Gola istina”. ‘Pozivamo Vas da uđete u dnevni boravak Alexa i Bare. Bara je surova stvarnost svakog mužjaka koji pred dućanom pije pive, hvali se da je gazda, a kod kuće drži sve kuteve. Mislim, drži ih čiste i izglancane usisavačem, močo krpom i džogerom’, objavili su iz Kluba kulture.

Drugi dan manifestacije, u subotu 28. rujna, održat će se najnovija predstava “Udavače” koja britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja i propitkuje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog “sudbonosnog da”. Izvrstan trio – Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički – donosi hipnotizirajuću magiju kazališta koja će vas i zabaviti i zamisliti. Jer humor je uvijek u trendu.

Posljednji dan manifestacije, u nedjelju 29. rujna, održat će se nova predstava Ljubomira Kerekeša “Babinjak”. Uz stalno preispitivanje svojih odluka i borbe sa strahom od neuspjeha ova predstava će govoriti o problemima nasilja nad ženama, etiketiranja i omalovažavanja žena u društvu, kao i o empatiji i međusobnoj pomoći koje danas u društvu ima sve manje. “Babinjak” okreće novu kazališnu stranicu Kerekesh Teatra.

Sve predstave počinju u 20 sati, cijena ulaza je 10 eura u pretprodaji i 12 eura na dan predstava.

Pretprodaja u Art Rock Caffe Križevci, Mail Boxes Etc. i Entrio.hr. Ulaznice možete kupiti i online putem sljedećeg linka.

Organizatori su Udruga K.V.A.R.K., Kerekesh Teatar i Pučko otvoreno učilište Križevci.