Otvorena novoizgrađena Područna škola Dubranec, Kožić: Bez dobrog rada i kvalitetnog stanja naših poduzetnika ništa ne bi bilo moguće

U utorak je svečano otvorena novoizgrađena Područna škola Dubranec u Velikoj Gorici. Za izgradnju škole Zagrebačka županija dodijelila je Gradu Velika Gorica ukupno 3, 08 milijuna eura.

Svečanosti su nazočili župan Stjepan Kožić, gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, ravnateljica OŠ Eugena Kvaternika Velika Gorica Monika Brleković te premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako je jako lijepo kad se jedan projekt dovede do kraja, a uz to poveća i poboljša.

– Jedan takav primjer je ova Područna škola. Ne samo da je nova i krasna već je dobila i dio vrtića. Naša djeca ovdje imaju ovako lijepu školu. Hvala svima koji ste radili na ovome. Zbog potresa ste se vi svi, nažalost, pretvorili u projekt menadžere i građevinare. Ovo su zahtjevni zadatci, ali lijepo je da taj težak proces obnove od potresa ide svome kraju – rekao je Plenković.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zahvalio je Vladi na odobrenju idejnih rješenja.

– Za neke projekte u fazi smo da će krenuti obnova ili izgradnja na samom terenu. Siguran sam da i to ne bi bilo moguće bez dobrog rada i kvalitetnog stanja naših poduzetnika koji su prema podatcima drugi u RH. Na njih smo mogli uvijek računati do sada, ali u budućem vremenu. Naš plan izgradnja škola za jednosmjensku nastavu realizirati uz velika sredstva, ali dio sredstava koje će osigurati Zagrebačka županija – rekao je Kožić.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar pozdravio je sve prisutne te je svima poželio dobrodošlicu.

– Ovo je simbol snage, zajedništva i obnove nakon potresa. Sjećam se tih trenutaka i emotivno ih se sjećam. Samo nekoliko dana nakon preuzimanja dužnosti nije bilo vremena za ured. Pamtim apsolutno sve trenutke onoga što se događalo tada. Nije bilo lako ni jednostavno, bilo je izazovno. Nije bilo blagdana ni svetka ni petka – rekao je Ačkar.