Grad Križevci sufinancira troškove medicinski pomognute oplodnje s 4000 eura

Grad Križevci pridružio se brojnim gradovima u Hrvatskoj koji sufinanciraju medicinski  pomognutu oplodnju s ciljem pružanja podrške obiteljima kojima je to potrebno. 

Sufinanciraju se troškovi usluge provedenog postupka medicinski pomognute oplodnje  prema tarifi ovlaštene zdravstvene ustanove, troškovi liječničkih pregleda od strane  specijalista ginekologije, troškovi propisanih lijekova te drugi troškovi vezani uz provedbu  postupka medicinski pomognute oplodnje. 

Tijekom jedne kalendarske godine Grad Križevci će sufinancirati 50 posto troškova  medicinski pomognute oplodnje, a najviše do 4.000,00 eura pod uvjetom da se postupak ne  provodi na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Pravo na sufinanciranje može  se ostvariti za najviše dva postupka tijekom jedne kalendarske godine, uključujući i sve  naknadne transfere zametaka iz tih postupaka.  

Važno je naglasiti da se pravo na sufinanciranje može ostvariti i za postupke koji su započeli unazad jedne godine od stupanja na snagu Odluke o sufinanciranju troškova medicinski  pomognute oplodnje, odnosno od 26. rujna 2023. godine. 

Više detalja oko uvjeta i načina prijave nalazi se na www.krizevci.hr.