U Varaždinu otvoren 27. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

U varaždinskoj Areni u petak je započeo 27. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam, najstarija manifestacija u Hrvatskoj posvećena lovu i ribolovu te boravku u prirodi i turizmu koji se ove godine održava od 4. do 6. listopada. Ove godine partner sajma je Koprivničko-križevačka županija koja je u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije osigurala izložbeni prostor za izlagače s našeg područja.

Sajam je službeno otvorio župan Darko Koren koji je uz čestitku organizatorima zahvalio Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu na pozivu i odabiru naše županije za partnera manifestacije.

„Lovstvo je svakako jedan sociološki fenomen u društvu, vrlo važan za ravnotežu u prirodi, a lovci, ribolovci i pčelari su često najveći zagovornici prirode te čuvari bogatstva flore i faune. Sa zadovoljstvom smo se odazvali vašem pozivu i u suradnji s našom Turističkom zajednicom pripremili prezentacije naše gastro i turističke ponude. Vjerujem da će sajam i ove godine opravdati sva očekivanja, svima želim mnogi uspjeha“, poručio je župan koji je službeno i otvorio ovogodišnji sajam.

Zahvalu je uputio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je istaknuo kako je sajam jedna od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Hrvatskoj.

„Hvala našim partnerima iz Koprivničko-križevačke županije, drago nam je da su prihvatili naš poziv i da danas sudjeluju zajedno sa svojom Turističkom zajednicom i izlagačima. Gajimo dugogodišnje prijateljske odnose i uvijek nam je drago kad možemo zajedno sudjelovati na projektima. Ovaj sajam je prilika da se izlagači prikažu u najboljem svjetlu, a da lovci i ribolovci obnove svoju opremu, ali i poslušaju zanimljiva edukativna predavanja. Pozivam sve da u ova tri dana posjete sajam i pronađu nešto za sebe“, poručio je Stričak.

Uime organizatora se obratila direktorica sajma Maja Šimenc koja je istaknula da sajam bilježi porast interesa izlagača te je zahvalila svim partnerima i pokroviteljima. Prigodnim riječima obratili su se i predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir  Sever, izaslanik Hrvatskog lovačkog saveza Goran Kaniški, ispred Gradskog vijeća Grada Varaždina predsjednik Lovro Lukavečki te uime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renata Ojurović.

Na otvorenju su dodijeljena i zlatna priznanja Lovačkog saveza Varaždinske županije, a potom su uzvanici obišli prostor sajma i posjetili izlagače.

Sajam organizira tvrtka DMK Vall 042 u suradnji s Hrvatskim lovačkom savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom te uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije. S područja Koprivničko-križevačke županije predstavljaju se OPG Hrženjak, OPG Harači, OPG Jakopović, OPG Mazuh, društveno poduzeće KopriVITA, proizvođači okupljeni u Podaravinoteku, Lovačka kuća Sokolovac – KTC, obrt Drava nautika i Lovačka udruga “Srndać” Kloštar Podravski. Uz naše izlagače, svoje proizvode i opremu predstavljaju i izlagači iz ostalih krajeva Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Slovačke i Slovenije.