Na sjednici Gradskog vijeća potvrđeni ovogodišnji dobitnici javnih priznanja povodom Dana Grada Koprivnice

Na 21. sjednici Gradskog vijeća, vijećnici su potvrdili odluke Odbora za dodjelu javnih priznanja koje su donesene tajnim glasovanjem o javnim priznanjima u 2024. godini.

Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi 100 i više puta dodjeljuju se Samiru Bruliću, Željku Filipiću, Alenu Mihaliću, Zdravku Pajniću, Zoranu Šeničnjaku, Mladenu Šrefancu i Robertu Vuliću. Medalja Grada Koprivnice dodjeljuje se i Ariani Šandl za sveukupni doprinos te dugogodišnji aktivni rad na području glazbene kulture Grada Koprivnice, Božidaru Flisu za sveukupni doprinos razvoju i promicanju ronilačkog sporta na području Grada Koprivnice i Republike Hrvatske, Karmen Bardek za sveukupni doprinos u radu sa djecom i mladima na području dječjeg filmskog stvaralaštva, Mari Grašić za sveukupni doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih i izuzetna postignuća učenika na natjecanjima iz matematike u zemlji i inozemstvu, Nikoli Greguru za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i zasluge u mirnom preuzimanju koprivničke vojarne 30. rujna 1991. godine te Željku Mucku za sveukupni doprinos kulturi i umjetnosti Grada Koprivnice.

Plaketa Grada Koprivnice dodjeljuje se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Draganovec za sveukupni doprinos na području vatrogastva i rada s djecom i mladima kroz 30 godina djelovanja, Šahovskom športskom klubu „Podravka“ Koprivnica za sveukupni doprinos razvoju i promicanju šahovskih aktivnosti na području Grada Koprivnice, Odjelu za dijalizu OB „Dr. T. Bardek“, Koprivnica, za sveukupni doprinos i iznimne rezultate u liječenju bubrežnih bolesti te Studiju frizura i ljepote „Danica“ vlasnice Tatjane Balog, za sveukupni doprinos razvoju obrtništva na području Grada Koprivnice.