U Koprivnici se okupili ratni veterani iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i BiH

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnice Koprivničko-križevačke županije u subotu je u koprivničkoj gradskoj vijećnici započeo program Međunarodne veteranske suradnje između Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Bogati cjelodnevni program, u kojem će okupljeni posjetiti Podravku, Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, đurđevački Stari grad te Lovački dom u Kalinovcu, započeo je u Gradskoj vijećnici potpisivanjem Povelje o suradnji s ratnim veteranskim udrugama.

Uime Grada Koprivnice dobrodošlicu svim okupljenima poželjela je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, uručivši pritom prigodne poklone predstavnicima ratnih udruga i uzvanicima.
Okupljenima se prigodnim riječima obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je sudionike upoznao s gospodarskim i društvenim posebnostima županije te svima poželio ugodan boravak u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Uz domaćine UDVDR RH – Podružnica Koprivničko-križevačke županije i UDVDR Ogranak Grad Koprivnica, na susretu sudjeluju OZČ Šentjur i OZVVS Ormož iz Slovenije, Tenkovska pukovnija Nagytad iz Mađarske, UDVDR HVO Usora, UDVDR HVO 23. listopad Vidovice, UDVDR Maruševac i UDVDR.

Uz podršku Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Koprivnice te tvrtke Podravka ovaj susret je planiran s ciljem jačanje suradnje i prijateljskih veza među veteranima.