Udruga umirovljenika općine Dubrava proslavila 30 godina rada

Udruga umirovljenika općine Dubrava i njezin mješoviti pjevački zbor u nedjelju su u restoranu Sablić proslavili 30 godina rada.

Svečanosti su prisustvovali brojni umirovljenici iz Dubrave, ali i susjednih mjesta. Predsjednik Udruge umirovljenika Stjepan Habazin podnio je izvješće o radu udruge u proteklih 30 godina.

– Udruga se prvi put spominje oko 1980. godine kao podružnica Saveza umirovljenika Hrvatske – Udruženja Vrbovec. Kupoprodajni ugovor za kuću i dvorište u Dubravi, odnosno današnji dom umirovljenika, sklopljen je 1990. godine. U 1993. godini Vrbovec se razdvaja na više općina pa je pokrenuta inicijativa da se podružnica Dubrava izdvoji iz Udruženja Vrbovec i postane samostalna udruga. Sve ove godine udruga je funkcionirala, a odaziv umirovljenika je bio izvan svih očekivanja. Udruga je uspješno organizirala izlete u toplice, na more, u Mađarsku, Austriju, Italiju, Sloveniju i BiH. Sredinom 90-ih, tadašnji predsjednik udruge Ivan Vinković pokreće druženja s drugim udrugama na području Zagrebačke županije i šire.

Posebno treba istaknuti pjevački zbor koji je tijekom 30 godina u kontinuitetu pronosio ime naše udruge i naše Dubrave širom Hrvatske. U zadnjih 30 godina nikad nisu prekinuli s radom. Svi predsjednici udruge su uložili puno truda u naš dom za 60 ljudi koji je potpuno obnovljen. Udruga u zadnjih 10 godina ima između 400 i 500 uplaćenih članarina. Prošlu smo godinu zaključili s 411 članova. Financijski nam pomažu Zagrebačka županija, županijska Zajednica umirovljenika te Općina Dubrava. Imamo izvrsnu suradnju s Općinom svih ovih godina i zahvaljujući njihovoj pomoći, možemo provoditi sve projekte – rekao je Habazin te zahvalio i tvrtkama koje ih podupiru u radu.

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna čestitala je Udruzi 30. obljetnicu.

– Radite odličan posao. Zagrebačka županija je najbolja, a vaša Udruga je najbolja u županiji. Stjepan Habazin je i predsjednik Nadzornog odbora Matice umirovljenika Hrvatske te nam jako pomaže u radu. Hvala vam na svemu što radite. Najvažnije je da smo zajedno i da jedni druge podržavamo. Matica djeluje u svim županijama i trudimo se, ali na toj većoj razini puno je teže. Hvala svim vašim predsjednicima jer nitko sam ne može ništa napraviti – rekla je Fortuna.

Načelnik općine Dubrava Tomislav Okroša Udruzi je uručio prigodnu tortu.

– Čestitam vam na 30 godina rada i želim vam još puno lijepih uspomena. Donijeli smo dvije poklon košare u kojima su vino za veselje, voće za zdravlje i čokolada za ljubav. Bez ljubavi vi ovdje ne bi bili. Vi svoje vrijeme i svoj trud ulažete kako biste svoje umirovljeničke dane provodili na zaslužen i lijep način pun razumijevanja jedni za druge, ali i poštovanja nas mlađih – rekao je Okroša.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici udruga umirovljenika iz Ivanić-Grada, Čazme, Štefanja, Preseke i Brckovljana.

Pokrovitelj proslave bila je Općina Dubrava, a u glazbenom dijelu nastupio je zbor Udruge umirovljenika općine Dubrava čiji je voditelj Ivo Pavlović.