Đurđevac domaćin jubilarnog 10. FRA MA FU festivala reportaže i reportera

Nakon Dana voća i Medvenog dana, na vrata nam kuca treći vikend Jeseni u Đurđevcu, koji će obilježiti festival FRA MA FU – festival reportaže i reportera.

U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND), Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) i Turističke zajednice grada Đurđevca, održat će se 10. FRA MA FU festival. U sklopu festivala bit će dodijeljene nagrade za najbolje novinarske radove – reportaže objavljene u hrvatskim medijima i medijima na hrvatskom jeziku u inozemstvu. Tko su ovogodišnji laureati, saznat ćemo u petak, 18. listopada, u 16:00 sati, na otvaranju jubilarnog izdanja u Dvorani Doma kulture u Đurđevcu.

Festival se ove godine održava u srcu Podravine, u Đurđevcu, koji po prvi put postaje domaćin ovog festivala reportera i novinara. Nakon dodjele nagrada za najbolje reportaže, kreativna organizacijska ekipa FRA MA FU festivala pripremila je bogat kulturno-umjetnički, glazbeni i edukativni program.

Brojni posjetitelji moći će sudjelovati na tribinama i okruglom stolu posvećenima temi „Umjetna inteligencija i reportaža“. Osim toga, imat će priliku pogledati projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma „Brat“ (scenarij i režija Ajdin Kamber i Vanja Stokuć), koji nakon tridesetak svjetskih festivala stiže u Đurđevac. Također, bit će postavljene izložbe fotografija „Rock & Rat“ (Zoran Jačimović) i „Veliki požar u Osijeku“ (Gojko Mitić i Bruno Jobst).

Ljubitelji knjiga moći će uživati u predstavljanju čak tri naslova vezana za Franju Martina Fuisa. Predstavit će se zbirka njegovih pjesama po izboru Veljka Krulčića, slikovnica Marine Mađarević i Anje Duršot, te monografija „Maurović: Od Mula do Mula“ koju potpisuje Veljko Krulčić. Također, bit će predstavljena i knjiga „Umjesto kave: izabrani blogovi o netemama 2016.-2023.“ autorice Božice Brkan.

U nedjelju, 20. listopada, kod utvrde Stari grad, Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju.

Detaljan program festivala pogledajte OVDJE.

Osim novinara iz Hrvatske, očekuje se dolazak kolega novinara iz Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Italije, Austrije i Slovačke.