Županijskim tim za palijativnu skrb održao redoviti sastanak

U prostorijama Županijske uprave u utorak 14. listopada održan je sastanak Tima za palijativnu skrb Koprivničko-križevačke županije kojem je predsjedao voditelj Tima ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, a uz članove sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Maja Blažek.

Uvodno se obratio zamjenik Ljubić koji je istaknuo važnost kontinuirane suradnje svi sudionika u rad palijativne skrbi.

Koordinatorica za palijativnu skrb Marina Međimorec izvijestila je prisutne članove o radu Mobilnog palijativnog tima koji djeluje od kolovoza 2022. godine u kojem je dosad registrirano 304 pacijenta uz 2228 kućnih posjeta. Međimorec je posebno istaknula suradnju s udrugom Dignitate koja pomaže palijativnim pacijentima kroz volonterske aktivnosti i osiguravanje ortopedskih pomagala.

Ravnatelj Devčić osvrnuo se na dosadašnji razvoj palijativne skrbi u županiji s naglaskom na rad Mobilnog tima i projekt osnivanja Centra za palijativnu skrb pri Općoj bolnici Koprivnica za koji je ishođena građevinska dozvola te se razmatra potencijalni modeli financiranja. Istaknuo je izmjenu Mreže javne zdravstvene službe kojom je Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno 30 stacionarnih kapaciteta odnosno ležajeva. Također, najavljeno je pokretanje dnevne bolnice i ambulante za palijativnu skrb do kraja godine.

Svi prisutni članovi Tima složili su se da je trenutna razina suradnje visoka, ali da je potreban dodatni Mobilni tim kako bi se odgovorilo na rastuće potrebe stanovništva.