U Strukovnoj školi Đurđevac održana početna konferencija Erasmus + projekta „Mreža prilika 2024.“

Strukovna škola Đurđevac prepoznata je na nacionalnom nivou kao strukovna škola koja je već šest godina vrlo uspješna u realizaciji brojnih mobilnosti za svoje učenike i nastavnike.

S internacionalizacijom se nastavlja i u ovoj školskoj godini moglo se vidjeti na početnoj konferencija Erazmus + projekta „Mreža prilika 2024.“, koje je održana u sklopu Erasmus Days, a koji traju ovaj tjedan.

Voditelj projekta Branko Pleadin naglasio je da je do sada uspostavljena suradnja s 20-tak izvrsnih  partnerskih organizacija u Europi, u kojima će naši učenici i nastavnici moći stjecati nova znanja i iskustva te time podizati kvalitetu nastavnog procesa i unaprijediti ga. Kvaliteta prijašnjih projekata dovela je do toga da se školi iz godine u godinu povećavaju sredstva za mobilnosti, a time i postotak učenika uključenih u njih. Strukovna škola Đurđevac ove je godine preko Agencije za mobilnost i programe za realizaciju projekta „Mreža prilika 2024.” uspješno osigurala oko 121 tis. eura za provedbu projekta.

-Zahvaljujući tim sredstvima ove godine će u mobilnost moći biti uključeno do 60-tak naših  učenika i 4 nastavnika koji će biti u njihovoj pratnji, a za 2025.već planirano dugoročne mobilnost i do godinu dana, te sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, najavio je Branko Pleadin.

Ciljevi projekta Erasmus+ „Mreža prilika 2024.“usmjereni su na unapređenje stručnih znanja i vještina učenika te njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz učenje temeljeno na radu, poticanje samostalnosti te poduzetničkog i interdisciplinarnog načina razmišljanja, osiguranje jednakih mogućnosti obrazovanja svim učenicima, unapređenje organizacijskih i profesionalnih kompetencija nastavnika kroz primjenu inozemnih primjera dobre prakse u poučavanju i organizaciji praktične nastave učenika u školi i u tvrtkama te unapređenje jezičnih, komunikacijskih i digitalnih kompetencija učenika i nastavnika koji sudjeluju u mobilnostima.