“Štruklijada, štrudlijada i kestenijada” održava se u Mariji Gorici

Petnaesta po redu manifestacija “Štruklijada, štrudlijada i kestenijada” otvorena je danas u općini Mariji Gorici.

Načelnica općine Marija Gorica, Marica Jančić zaželjela je dobrodošlicu svim uzvanicima i posjetiteljima. -Danas su s nama ne samo izlagači iz Zagrebačke županije, već i iz Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije. Mi smo mali, ali velikog srca i to ćemo i ovog puta pokazati, da smo dobri domaćini – poručila je načelnica.

Uime župana Stjepana Kožića manifestaciji je prisustvovao pročelnik Ivica Horvatinović. -Čast mi je biti ovdje treću godinu za redom, na trgu koji smo prije dvije godine zajedničkim snagama obnovili i uredili. Svake je godine sve više izlagača i posjetitelja i ova manifestacija postaje priča cijele sjeverozapadne Hrvatske koju treba podržati i u sljedećim godinama – kazao je Horvatinović.

U sklopu manifestacije možete kupiti i razgledati tradicijske hrvatske suvenire, narodne rukotvorine, unikatno izrađen nakit, posuđe od gline, licitarske proizvode, ali i kušati i kupiti domaću štrudlu, razne vrste tradicionalnih kolača, kestene, med, bučino ulje, finu domaću vinsku kapljicu i pečenog vola.