Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost otvara javni poziv za sufinanciranje solarnih elektrana ugrađenih tijekom 2023. godine

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je otvaranje Javnog poziva za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Na javni poziv mogu se prijaviti svi stanovnici Republike Hrvatske koji su, u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 29. prosinca 2023. na svojim krovovima ugradili solarnu elektranu i dobili potvrdu za trajni pogon, a sufinanciranje iznosi 50% od ukupnog troška ugradnje, do 600€ po kW nazivne snage.

Prijaviti se mogu i građani koji su se već prijavili na prošlogodišnji poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana, ali nisu ostvarili povrat sredstava zbog dostavljanja nepotpune dokumentacije.

Prijave na Javni poziv kreću 4. studenog 2024. godine.

Za sve građane koji su zainteresirani prijaviti se na ovaj Javni poziv, u ponedjeljak 28. listopada 2024. u 18 sati u KLIK uredu organiziramo radionicu o uvjetima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave. Na radionicu pozivamo stanovnike svih općina oko Križevaca, budući da poziv Fonda vrijedi za cijelu Republiku Hrvatsku.

Dođite na radionicu u KLIK ured i saznajte kako ostvariti sufinanciranje, odnosno povrat sredstava za projekte sunčanih elektrana izgrađenih u 2023. godini.

Za sve dodatne informacije, javite nam se na e-mail adresu [email protected].