Mali đurđevački volonteri proveli akciju „ Solidarnost na djelu – Djeca za djecu u potrebi!“

Učenici 3. b razreda Osnovne škole Đurđevac, polaznici izvannastavne aktivnosti Podmladak Crvenog križa i učiteljica Nada Petrović proveli su akciju „Solidarnost na djelu- Djeca za djecu u potrebi!“

U sklopu Tjedna solidarnosti u akciji su sudjelovali učenici 3. a, b, c i d razreda. Učenici su se rado odazvali ovoj akciji i donijeli za potrebite školski pribor (bilježnice, pernice, pribor za likovnu kulturu, školske torbe…). Mali volonteri polaznici Crvenog križa obišli su svoje prijatelje po razredima, pokupili prikupljeni pribor i odnijeli ga u ustanovu Crvenog križa gdje ih je srdačno dočekala Sofija Paša, ravnateljica đurđevačkog Gradskog društva Crvenog križa.

Ravnateljica je male volontere pohvalila za akciju koju su proveli. Poučila ih o načelima Crvenog križa i značenju volontiranja te im darovala slikovnicu Neobično putovanje kako bi čitajući još bolje naučili značenje volontiranja i ulogu Crvenog križa, igrajući i mobilnu igru Planet dobrih djela koju im pruža edukativna slikovnica.

-Zahvaljujemo učenicima i njihovim roditeljima/udomiteljima na uključenju u akciju solidarnosti te njihovim učiteljima na poticaju na dobra i humana djela te ravnateljici Sofiji Paša- rekla je učiteljica Nada Petrović.