Radnik u subotu gostuje kod Jadrana u Pločama

U subotu, 26. listopada, s početkom u 15.00 sati, Radnik Križevci gostuje kod Jadran Luka Ploče u sklopu 10. kola SuperSport Druge NL.

Vikend je pred nama i nova utakmica za Radnik koji odlazi na put u Ploče gdje ih čeka susret s Jadranom. Utakmica se igra na stadionu Jadranovo u Pločama, a domaćini trenutno drže visoko treće mjesto na ljestvici sa 17 osvojenih bodova. Radnik, s druge strane, se nalazi na devetoj poziciji s 11 bodova i još uvijek traži svoju prvu gostujuću pobjedu u sezoni.

Radnik do sada u gostima nije imao sreće – u pet gostujućih susreta upisana su četiri poraza i jedan remi. S druge strane, Jadran je dominantan na svom terenu, s četiri pobjede u pet utakmica i samo jednim porazom od Bjelovara, najuspješnija su domaća momčadi lige u ovom trenutku.

Trener Radnika, Damir Milinović, svjestan je izazova koji ih očekuje u Pločama, ali vjeruje da njegovi igrači mogu iznenaditi. U najavi je posebno naglasio važnost dobrog otvaranja utakmice.

“Očekuje nas teška utakmica u Pločama, znamo da su oni domaćinska ekipa i da su kod kuće jako neugodni uz podršku tribina. Ipak, dobro je što imaju odličan teren na kojem se može igrati. Nadam se da će moji igrači biti raspoloženi i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu, iako znamo da neće biti nimalo lako. Najvažniji problem u gostima koji moramo riješiti je ulazak u utakmicu. Nadam se da ćemo prebroditi prvih 20-ak minuta i pokazati da s pravom možemo računati na dobar rezultat u Pločama.”

Milinović je dodatno istaknuo kako snaga protivnika leži u timskoj igri, baš kao što je to slučaj i s njegovom ekipom.

“Jadran je najjači kao kolektiv, nemaju pojedinca kojeg bismo trebali posebno paziti. Jaki su kao ekipa, baš kao i mi. Nemamo izrazitih zvijezda, nego sve što možemo, možemo kao ekipa, svi zajedno. Ako tako budemo igrali, možemo pokušati ostvariti pozitivan rezultat.”

Situacija s ozljedama i suspenzijama također predstavlja izazov za Radnik jer u kadru neće biti nekolicine igrača.
“Trenutno ne znamo kakva je situacija s Krunom Srbljinovićem, koji se ozlijedio u utakmici protiv Hrvaca. Također, Tihelka Mateo i Katalenac još uvijek odrađuju jednu utakmicu suspenzije, ali ostali su svi spremni. Bila je neka mala viroza, ali nadam se da su svi koji su bili bolesni ozdravili i da će do utakmice u Pločama biti maksimalno spremni,” dodao je Milinović.

Igrač Mihael Bužić podijelio je s trenerom optimizam pred ovaj susret, ali je istaknuo i važnost čvrstog početka.

“Sigurno nas čeka teška i zahtjevna utakmica, igramo protiv kvalitetne ekipe na njihovom terenu. Najbitniji je naš ulazak u utakmicu, očekujem da od prve minute budemo čvrsti i agresivni. Sjajno radimo, atmosfera pred utakmicu je dobra i nadamo se pozitivnom rezultatu.”

Put do Ploča je dug, ali momčad Radnika putuje s optimizmom. Cilj je vratiti se iz Dalmacije s pozitivnim rezultatom, što bi donijelo prijeko potrebne bodove pred važnu domaću utakmicu protiv Uljanika sljedeći tjedan.