Kolač od višanja s pudingom i grizom

Sastojci:

400 g višanja (iz staklenke ako nemate domaće)

300 ml soka od višanja (iz staklenke)

300 ml vode

150 g griza

30 g šećera (ili više ako želite slađe – probajte dok kuhate)

2 kesice pudinga od vanilije

750 ml mlijeka

1 vanilin šećer

30 g šećera u prahu (ili više ako želite slađe – probajte dok kuhate)

250 g masla

30 g šećera u prahu (ili više ako želite slađe – probajte dok miksate)

petit keks za podlogu

1 ili 2 kesice šlag pjene

čokolada za ribanje

Na dno tepsije 23 x 32 složiti petit kekse (ne treba ih namakati).

KREMA OD VIŠANJA

Vodu i sok staviti da prokuhaju. Kad prokuhaju, smanjiti vatru te umiješati 30 g šećera i 150 g griza (pjenjačom). Zatim dodati višnje i uz stalno miješanje ostaviti na vatri još par minuti (postat će dosta gusto). Još vruću kremu premazati preko keksa.

Ostaviti da se ohladi.

KREMA OD PUDINGA

Skuhati puding u mlijeku s vanilin šećerom i 30 g šećera u prahu. Kad se skuha, ostaviti da se dobro ohladi. Dok se krema hladi, izmiksati maslo sobne temperature s 30 g šećera u prahu. Umiksati smjesu u ohlađenu kremu.

Žutu kremu premazati preko ohlađene kreme od višanja. Staviti sve u frižider da se ohladi i stisne. Izmiksati šlag te ga premazati preko ohlađene žute kreme. Preko šlaga izribati čokoladu.

Posluživanje

Kolač ostaviti u frižideru da se dobro ohladi te ga rezati na kockice. Može se spremiti i u okruglom kalupu za torte (visina kolača ovisi o veličini kalupa kojeg imate). Šećer dodajite po guštu (mi ne volimo puno okus šećera pa ga ja uvijek stavim manje).