U prostoru RCTP održano predavanje na temu financiranja javnog sektora

Započeo je Tjedan poduzetništva…

Danas, 14. listopada u kongresnoj dvorani ”Marcel Kiepach” u RCTP Križevci održano je predavanje Fonda za zaštitu okoliša i Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Tema je bila javna uprava, smart cities i ono što se može iz fondova prikupiti da bi se financirala energetska učinkovitost u javnom sektoru.

”Drago mi je što mogu predstaviti novu inicijativu koju imamo u Tehnološkom parku, a to je Tjedan poduzetništva. Tokom cijelog tjedna od 14. do 18. listopada svaki se dan održava jedna od radionica ili predavanja nekih od važnih institucija RH odnosno HAMAG-BICRO, HBOR, FZOEU i onda smo kombinirali predavanja.” – kazao je direktor Križevačkog poduzetničkog centra, Tihomir Hodak.

HBOR je danas došao kako bi prezentirao svoje kreditne uvjete kojima kreditiramo projekte jedinica lokalne samouprave. Cilj HBOR-a je postati prepoznatljiv i ključan partner u realizaciji ESI fondova što nam je ključan cilj. – poručila je Senka Jurković.

Irena Dubravec kazala je sljedeće: Fond je najznačajnija institucija u Hrvatskoj po pitanju sufinanciranja projekata energetske učinkovitosti obnovljivih izvora ali i zaštite okoliša. Zauzimamo i značajnu ulogu po pitanju sufinanciranja projekata koji su vezani za klimatske promjene. Ono što je bitno i o čemu ću ja danas pričati je kako javni sektor treba planirati projekte, kako postići win-win situaciju i ostvariti najbolje učinke, ostvariti suradnju s poduzetništvom te pomoći građanima da njima bude kvalitetniji život i uvjeti za život. Tu su svakako i nezaobilazni ESI fondovi, odnosno konkurentnost i kohezija, sredstva s kojima raspolažemo za koje fond ostvaruje i značajnu ulogu kao posredničko tijelo druge razine.

Ostala predavanja i radionice će se održati tijekom ovog tjedna u 11 sati u RCTP. (hs)