Kuglačice Podravka Vegete osvojile važan bod protiv Istre

Podravka je na gostovanju u Poreču osvojila vrlo važan bod protiv favorita Istre. Prve su na staze izašle Zver i Lukčin. Marija Zver, kao bivša članica Istre, dobro se snalazi na stazama i uspješno osvaja poen s 565 srušenih čunjeva, dok Lukčin ruši 538 čunjeva i uspijeva nadoknaditi 0:2 u setovima, ali joj fali četiri čunja do poena.

Nakon prvog bloka rezultat je 1:1 i 16 čunjeva prednosti za Podravku. U drugom bloku, Bolić kreće uvjerljivo s dva seta prednosti, no u domaćoj ekipi ulazi zamjena i Bolić nastavlja slabo u druga dva seta te tako gubi poen s 508 čunjeva. Šimunić također dobro otvara prvi set i ruši ukupno 563, no nedovoljno za poen protiv najbolje igračice susreta, Sedlar, koja ruši 583. Prednost se seli na stranu Istre, 3:1 i 17 čunjeva prednosti.

U zadnjem bloku za Istru nastupaju dvije reprezentativke i domaća ekipa opušteno očekuje laganu pobjedu. Prva dva seta obje igračice Podravke gube s relativno malom razlikom, no u trećem i Orehovec i Kolarić pobjeđuju i smanjuju razliku te ostavljaju završnicu otvorenom čak i za pobjedu.

U zadnjem setu Orehovec ipak gubi s istim brojem čunjeva, kao i protivnica, 558, a Kolarić s 581 pobjeđuje svoju protivnicu, osvaja poen i u zadnjem hicu osigurava ekipnu prednost od jednog čunja, odnosno dva dodatna ekipna poena. Nakon 8. kola Podravka je 6. na ljestvici 1. HKL, no samo jedan bod ih dijeli do 3. mjesta. U subotu u 13 sati, u zadnjoj utakmici prvog dijela prvenstva, Podravka dočekuje ekipu Admirala koja je na 5. mjestu.

Izvor i foto: PSV-Podravske Sportske Novosti