Gradski muzej Križevci priređuje do kraja godine još niz događanja

Tea Hatadi, ravnateljica Gradskog muzeja Križevci najavljuje nekoliko
događaja slijedećih dana:

U ponedjeljak će se održati dobrotvorna izložba “Otvoreno srce” u suradnji s inicijativom Malo srce Križevaca i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Cilj je prikupiti sredstva kako bi se pomoglo samohranim roditeljima. Devetero
fotografa s područja Križevaca i okolice odlučilo je otvoriti svoje srce i
ponuditi radove koji će biti izloženi u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja
Križevci. Uz originalne fotografije na prodaju će biti i razglednice. Otvorenje izložbe je 18. studenog u 18 sati, a aukcija izložbenih fotografija počinje u 18.30 gdje će se moći kupiti fotografije i razglednice. izložba se može razgledati do 22. studenog, nadamo se da će građani doći, razgledati i kupiti koju fotografiju i razglednicu i tako pomoći, a ujedno imati i lijepu uspomenu.

“Najavila bih i da nam je u Križevce došao jedan mali festival “50 pjesama za snijeg”. Dogodit će se onda kad padne prvi pravi snijeg u Križevcima, tada ćemo se okupiti na Nemčićevom trgu i svoje pjesme će nam čitati Sanja Benko, Josip Petrlić Pjer i Ingrid Potočnjak. To ćemo još najaviti kad bude vrijeme za to”.

Ravnateljica Gradskog muzeja Tea Hatadi najavljuje još jedno događanje u
Križevcima 29. studenog.

“Otvorit ćemo izložbu pod nazivom “Zemlja” koju Gradski muzej radi u suradnji sa dvoje privatnih kolekcionara. Ono što želimo predstaviti je i fundus Gradskog muzeja Križevci, likovne zbirke i istaknuti našeg poznatog križevačkog slikara Marijana Detonija. Prošle godine je krenuo jedan mali Božićni sajam rukotvorina naših Križevčanki i Križevčana i autora iz regije, pa će se to također dogoditi 14. i 15. prosinca u atriju naše Likovne galerije pa se nadam da će i tamo netko naći nešto za sebe”- poručuje Tea Hatadi. (J.I.)