Kulturno umjetnička udruga “Potkalnički kraj” priređuje u petak manifestaciju “Mlado vince se pije” i ide na Pag – gošća predsjednica Tanja Jambrec 

Iako postoji tek dva mjeseca, Kulturno-umjetnička udruge “Potkalnički kraj” provelo je već nekoliko aktivnosti, zapaženi su nastupi članova,  a nastavlja i dalje. Okupili su se članovi koji vole tradicijsku kulturu, pjesmu, ples, folklor od Križevaca do Kalnika, kako kaže i sam naziv udruge. U folklornoj skupini je 20-tak članova, imaju i pjevačku sekciju.      Nakon manifestacije “Dani kruha” u listopadu, u petak, 22. studenog priređuju događaj “Mlado vince se pije” . Bit će prisutni vinari ovoga kraja, održana prezentacija vina i degustacija te tombola, kazala je predsjednica udruge Tanja Jambrec. 

Nakon toga, već u subotu 23. studenog putuju na Pag  gdje će biti gosti tamošnjeg ansambla “Družina” .

“Pozvani smo da uveličamo njihovu obljetnicu, 70 godina postojanja KUD-a “Družina” iz Paga. Tamo idemo s izvornom koreografijom “Od Križevaca do Kalnika”  gdje ćemo upriličiti plesove i Križevaca i potkalničkog kraja i predstaviti ovu našu tradicijsku kulturu koja je čisto drugačija od njihove. Veselimo se tome kao i druženju, dogovoru za daljnju međusobnu suradnju između KUD-ova i udruga. To je ustvari bit svega. 

Imamo puno ideja, puno radimo, svi smo ljubitelji prenošenja tradicije i događaja. Već u prosincu ćemo opet imati druženje za svetog Nikolu koje će biti također tematsko uz dane darivanja i tako ćemo ući u slijedeću godinu” – najavljuje predsjednica udruge “Potkalnički kraj” Tanja Jambrec. (J.I.)