Novi pobjednički preokret Vatrenih, u Puli svladana Gruzija!

Posljednji susret još jedne uspješne godine Hrvatska je odigrala na stadionu Aldo Drosina, a s druge je strane terena stajala nezgodna Gruzija, koja će u doigravanju tražiti svoj put na Europsko prvenstvo. Vatreni su utakmicu otvorili s nekoliko obećavajućih situacija, no kapetan Perišić i Oršić nisu uspjeli svladali Makaridzea, dok je s druge strane stopostotnu prigodu propustio realizirali Džighauri. Gruzija je potom povela: u 19. minuti za udarac se na rubu kaznenog prostora izborio Papunašvili i matirao Kalinića, ali na izjednačenje se nije dugo čekalo. Već u 25. minuti Oršić ubacuje iz prekida, a Kašia skreće loptu u vlastitu mrežu za 1:1. Već u sljedećem napadu Perišić je pogodio gredu, a do odlaska na odmor pokušavali su još Rebić, Kovačić i Badelj.

U drugo je poluvrijeme Hrvatska ušla s četiri nova igrača, a jedan od njih ubrzo je postao asistent za vodstvo – Juranović je u 53. minuti ubacio s desne strane, a Perišić glavom zatresao mrežu. Do kraja susreta još je dva puta pokušavao energični Rebić, zatim iz daljine i Melnjak, a kišnu je završnicu Gruzija odigrala u brojčanoj prednosti, zbog ozljeda Vlašića i Juranovića. Međutim, vratar Sluga i hrvatski blok osujetili su njihove pokušaje te je na semaforu ostala pobjeda aktualnih svjetskih doprvaka. Hrvatska će ponovno na teren u ožujku, kada će se Dalićevi izabranici uigravati za nastup na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine.

HRVATSKA – GRUZIJA 2:1 (1:1)
Prijateljska utakmica.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sudac: A. M. Sant (Malta)

Strijelci: 0:1 – Papunašvili (19′), 1:1 – Kašia (25′ – ag), 2:1 – Perišić (53′)

Žuti kartoni: –

Hrvatska: Kalinić (46′ Sluga), Melnjak, Škorić, Jedvaj (46′ Ćaleta-Car), Bartolec (46′ Juranović), Kovačić (65′ Vlašić), Badelj, Pašalić (75′ Perić), Perišić, Rebić, Oršić (46′ Rog). Izbornik: Z. Dalić.

Gruzija: Makaridze, Navalovski, Hočolava (80′ Grigalava), Kašia, Kakabadze (39′ Šengelia), Aburdžania, Džighauri, Gvilia (83′ Kvilitaia), Kazaišvili (87′ Haraišvili), Papunašvili (64′ Kiteišvili), Lobžanidze (51′ Arabuli). Izbornik: V. Weiss.

Izvor i foto: HNS

šv/radiokrizevci.hr