Javno savjetovanje – Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka Grada

Grad Križevci je 12.07.2011. godine pristupio Sporazumu gradonačelnika, europskom sporazumu koji okuplja tisuće lokalnih tijela vlasti sa zajedničkim ciljem ostvarivanja klimatskih i energetskih ciljeva Europske unije.

Proširenjem inicijative na Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju, potpisnici se obvezuju na djelovanje koje će podržati smanjenje stakleničkih plinova za 40% do 2030. godine te usvajanje zajedničkog pristupa rješavanju ublažavanja i prilagodbe na klimatske promjene.

Radi toga je Grad Križevci u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever krenuo u izradu Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka (SECAP) u kojemu se analizira ukupna energetska potrošnja u sektorima zgradarstva, prometa i javne rasvjete, izrađuje referentni inventar emisija CO2, određuju mjere za smanjenje emisija CO2 u sva tri sektora te analizira klima na području grada i određuju mjere prilagodbe na identificirane klimatske nepogode.

Pozivamo Vas na javno savjetovanje Akcijskog plana energetski i klimatski održivog razvitka Grada Križevaca koje će se održati u srijedu 04.12.2019. godine u 12 sati u Maloj vijećnici Grada Križevaca, Ivana Zakmardija Dijankovečkoga 12/I.

Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever sa suradnicima će nam predstaviti prijedlog Akcijskog plana. Očekujemo Vaše sugestije, primjedbe i nove ideje. Nadamo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju.

Grad Križevci